Insero arrangerer klimaevent for 1800 gymnasieelever

Insero arrangerer klimaevent for 1.800 gymnasieelever

I en tid som er domineret af hastig teknologisk udvikling er behovet for danske ingeniører markant stigende. Engineer the future besluttede sig derfor for at stable et kæmpe klimaværksted på benene, som skulle vække skabertrangen hos unge og vise gymnasieelever fra hele landet, at de med en ingeniør eller naturvidenskabelig uddannelse kan gøre en positiv forskel for klima og bæredygtighed. Eventen hed UngeEvent 2017 og fandt sted den 21. – 22. august ved Climate Planet i Aarhus.

 

Engineer the Future pegede på Insero som overordnet projektleder på  UngeEvent 2017 og den rolle betød, at Insero dermed var  ansvarlig for at sikre, at UngeEvent 2017 forløb professionelt, at aktiviteterne levede op til gymnasiernes faglige kernestof, og at gymnasieeleverne gik derfra med fornyet optimisme og skabertrang.

”Som projektleder for UngeEvent 2017 har Insero været dygtige til at gøre vores event til virkelighed. De har været professionelle og løsningsorienterede igennem hele forløbet og har samtidig bidraget til at udvikle vores koncept, hvilket resulterede i et rigtig godt resultat.”

Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør, Engineer the future.

Højt fagligt fokus og ny tilgang til workshops

 

Insero koordinerede en lang række workshops, faglige oplæg og aktiviteter på dagen, som alle havde fokus på at give gymnasieeleverne muligheden for at prøve kræfter med nye teknologier og lade sig inspirere til at finde nye løsninger på fremtidens klimaudfordringer.

 

Med udgangspunkt i Insero’s ekspertise indenfor udvikling af unges evne til at løse praktiske problemstillinger, nye læringsmetoder og inddragelse af teknologier i undervisningen, udfordrede og kvalificerede Insero løbende workshopsene sammen med partnerne, således de ikke blot matchede gymnasieskolernes læringsmål, men samtidig gav unge muligheden for selv at prøve kræfter med at løse de klimaudfordringer vi står overfor. Udover projektledelsen på hele eventen deltog Insero også med Inseros Mobil Lab 2, hvor der blev kørt workshops non-stop. 

 

Læs artiklen om Rosborg- eleverne, som besøgte Inseros mobile laboratorium

 

1800 elever løste fremtidens klimaudfordringer

 

Alt forløb som planlagt under UngeEvent 2017 og der var højt engagement blandt de 1800 elever, som i løbet af de to dage UngeEvent 2017 fandt sted, kastede sig ud i at bygge vindmøller, styre regnvand med kondicykler, arbejde med klimatilpasning, opleve fremtidens vindstyrker i orkansimulatorer og meget mere.

 

”Vi har arbejdet med klimaændringer før. Men på denne her måde, bliver det hele lidt mere konkret, hvilket gør det nemmere at forholde sig til. Det giver en bedre forståelse af, hvordan man bedst producerer bæredygtig strøm,” fortalte de fire gymnasieelever Louise, Silje, Vian og Sofie fra Egaa Gymnasium, som var igang med at teste hvordan de bedst kunne placere solcelleanlæg på deres eget gymnasium for at producere mest muligt strøm til skolen.