Micro Grid Living Lab in Green Tech Center Vejle

Fælles udvikling i lokalområdet

Micro Grid Living Lab i Green Tech Center Vejle

 

Et datacenter med live energidata

Micro Grid Living Lab,  MGLL,  i Green Tech Center Vejle, GTC, er en moderne kontorbygning, bygget med det formål at fungere som levende laboratorie for test og demonstration af fremtidens grønne teknologier.

Behov for test

Små og store virksomheder, der arbejder inden for energiteknologier, har behov for at teste og demonstrere deres nye produkter og services i samspil med fremtidens Smart Grid løsninger - både nationalt og internationalt. I GTC er der skabt et datacenter, som indsamler energidata og klimadata fra et stort antal sensorer fordelt i hele bygningen. Ud over data fra selve bygningen indsamles energi-data fra 20 virksomheder i et omkringliggende energilag. GTC råder yderligere over 6 testplatforme, hvor det kan opstilles grøn teknologi, som kan sammenkobles med bygningen i et micro-grid så funktionen kan demonstreres i ’real-life’ konditioner.

 

Data til rådighed
Alle data samt udvalgte kontrol funktioner kan stilles til rådighed for brugere, medlemsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner for forskning, udvikling og demonstration.

Fakta og succes

Løsningen blev udviklet i perioden 2012-2015.

MGLL er finansieret af Region Syddanmark Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regional Udvikling med 12 mill dkr.

Virksomhederne bag MGLL er GTC, Insero, Syddansk Universitet, Syddansk Erhvervsskole Odense/Vejle og Grid Manager.

Green Tech Center Vejle

Green Tech Centeret i Vejle er en moderne kontorbygning, der har indbygget ’state of art’ grøn teknologi samt et stort antal klimasensorer. Bygningen er opdelt i zoner, som kan styres individuelt således at det er muligt at teste, demonstrere og dokumentere forskellige styringsmetoder. 

 

undefined

 

Fælles udvikling

Dette unikke test- og demonstrationscenter, MGLL, er udviklet i samarbejde mellem GTC og Insero. Insero udviklede software integration til testfaciliteterne og var ansvarlige for styringen i Green Tech Centers kontorbygning. Med Inseros løsning er det muligt at eksperimentere med styringen af fx indeklimaet i bygningen – og dermed bliver bygningen i sig selv til et levende laboratorium.

 

Data til rådighed

Samtidig udviklede Insero et datacenter som integrerer data fra demonstrationsfaciliteterne i Green Tech Center, fra kontorbygningen og fra et tilhørende energilag. Data visualiseres i en webbaseret service, som desuden kan filtrere og kombinere de forskellige data. Servicen stiller også data til rådighed for yderlige analyse i forbindelse med forskning og udvikling af nye produkter.