Sådan gav vi Løsning skole en faglig profil i innovation og entreprenørskab

Sådan gav vi Løsning skole en faglig profil i innovation og entreprenørskab

Med hjælp og rådgivning fra Insero har Løsning Skole fået en ny faglig profil og kalder sig nu profilskole i innovation og entreprenørskab.

 

Det markerede skolen med en temadag i innovation og entreprenørskab, hvor eleverne i små hold løste konkrete udfordringer rundt på hele skolen.

 

En af udfordringerne foregik i Inseros mobile innovationslaboratorium. Her var opgaven at eleverne selv skulle identificere en udfordring, som de oplevede på skolen og derefter arbejde med løsninger på disse. En af udfordringerne var et ønske om et mere spændende udeareal, og her blev eksempelvis udviklet forslag til nye former for boldspil. Det blev til modeller af alt lige fra boldbaner til vandland.

 

"Vi bygger et badeland med en vandrutsjebane, fordi de er rigtig sjove. Det er spændende med en anderledes skoledag med opgaver, som vi ikke laver hver dag", fortæller Mikkel Ibsen og Magnus Jensen, som begge går i 8C. 

 

Forståelse for innovation og entreprenørskab
Gennem oplæg for alle lærerne har Insero givet Løsning Skole en forståelse for hvad innovation og entreprenørskab er og et bud på, hvordan de i fremtiden kan undervise i entreprenørskab. Med Løsning Skoles eget ordvalg blev det til "tænk nyt og få gode ideer andre kan få glæde af." 

Samarbejdet med Insero har givet vores lærere mod og inspiration til at gå nye veje og vores elever de kompetencer, som fremtiden efterspørger

Karl Erik Laursen, Skoleleder på Løsning Skole