Mød Søren Munk

"I enhver startup er der en risiko, og det er ikke altid, at vejen til succes er snorlige - men jeg er med på hele rejsen."

Fødselshjælper for grønne iværksættere

Søren Munk er investeringschef i Insero Horsens, og siden 2009 har det været hans primære opgave at hjælpe visionære virksomheder til at vokse ud over landets grænser.

 

I det daglige trækker Søren på sine mange års erfaring med produktudvikling og kommercialisering af teknologi, når han er rådgiver og er i dialog med Insero Horsens’ investeringer. Her kan du læse, hvordan Søren agerer fødselshjælper for virksomheder og nye teknologier, og hvorfor dét job er det fedeste i verden.

 

undefinedJeg ser mig selv, som en sparringspartner for selskabets ledelse. For mig handler et succesfuldt samarbejde om at opbygge gensidig tillid, så jeg er den naturlige sparringspartner for direktionen – både på det personlige og forretningsmæssige plan. Det gør jeg ved at involvere mig
i virksomheden og stille min viden til rådighed, hvor det giver mening.

 

Direktører lever i en stresset verden, hvor alle øjne er rettet mod dem, og hvor der bliver stillet høje krav fra bestyrelse og medarbejdere. Derfor ser jeg det som min - og bestyrelsens - opgave at hjælpe direktionen til
at træffe de mest kvalificerede beslutninger i en dynamisk verden, hvor tingene ikke altid udvikler sig efter planen.

 

Jeg kæmper side om side med virksomheden. I enhver startup er der en risiko, og det er ikke altid, at vejen til succes er snorlige - men jeg er med på hele rejsen. Det er en fantastisk rejse, og jeg bliver meget hurtig en del af og engageret i virksomheden.

Hele rejsen er fascinerende; at se hvordan den spæde lille virksomhed med tiden udvikler sig og modnes frem mod videresalg. Det er det, jeg elsker mest ved mit arbejde.

Søren Munk, Chief Investment Manager i Insero Horsens

Jeg får lov til at arbejde med Danmarks bedste iværksættere, hvilket er én af de ting, jeg værdsætter ved mit arbejde. Jeg kan virkelig mærke drivkraften og ildsjælen i de virksomheder jeg arbejder med – og det smitter. Det er menneskene bag virksomheden, der skaber succesen, og teamet er derfor også det første, jeg kigger på, når jeg møder nye mulige investeringer.

At vække nye grønne teknologier til live er mit speciale. Via mit job som investeringschef hos Insero Horsens og mine mange års erfaring med teknologi- og forretningsudvikling har jeg været i berøring med rigtig mange teknologier, forretningsmuligheder og Green Tech investeringer, og jeg har efterhånden prøvet mange discipliner inden for produktmodning og kommercialisering af nye teknologier. Det er hele processen og mixet mellem disse discipliner, jeg synes er spændende.

Dét, jeg bringer til bordet, er erfaring, engagement og en passion for grøn omstilling. Jeg har bred erfaring inden for produktudvikling, rekruttering, patentstrategier, partnerskaber, forretningsmodeller etc. De sidste mange år har jeg arbejdet indgående med energiteknologi, f.eks. klimavenlig fremstilling, forbrug af energi i bygninger og eldrevne køretøjer. Jeg vil gerne være med til at gøre verden til et grønnere sted og bane vejen for de virksomheder, der ønsker det samme. Derudover har jeg et stort engagement og ser det som min fornemmeste opgave at sikre, at de virksomheder, som Insero Horsens har investeret i, får adgang til de helt rette kompetencer, netværk og teams, så de kan forløse deres potentiale. 

 

Blandt de virksomheder, som Søren har investeret i, er ECOmove og Miitors