Junior Science Camp

Skal du med til junior science camp 2020?

Er du en nysgerrig pige eller dreng, der skal i 5. eller 6. klasse efter sommerferien og er du vild med at lave science-eksperimenter og opfinde noget nyt? 

 

På Junior Science Camp er der to forskellige programmer de fire dage, hvor der er camp, så du er velkommen til at tilmelde dig flere dage. Vi forventer ikke du ved en masse i forvejen, for det vigtigste er at du er nysgerrig og har lyst til at lave en science eksperimenter - så har vi dygtige instruktører, der hjælper dig igennem de spændende udfordringer.  

 
Husk madpakke og vanddunk - for uden mad og drikke duer helten ikke! 

 

Junior Science Camp foregår følgende datoer og steder: 

  • Mandag d. 3. august kl. 9-14 i Engineering Lab, Kollegievænget 14, 8700 Horsens  
  • Tirsdag d. 4. august kl. 9-14 i Engineering Lab, Kollegievænget 14, 8700 Horsens 
  • Torsdag d. 6. august kl. 9-14 hos PROCRAFT, Vejlevej 21, 8722 Hedensted 
  • Fredag d. 7. august kl. 9-14 på NOVAskolen, 7100 Vejle 

 

COVID19

Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger for afholdelse af arrangementer. Derfor sørger vi for, at alt materiale er nyvasket og rengjort og at der er rig mulighed for at vaske hænder mellem aktiviteterne.

Vi har arbejdet meget i grupper, hvor vi har lavet en masse sjove ting sammen. Det har været en rigtig god oplevelse, fordi jeg har lært en masse nye at kende.

Mads Førslev Petersen, deltager på Junior Science Camp 2019

Det kan du opleve 

Byg den stærkest bro, lav smart gelé, bruge en lasercutter og lav sjove eksperimenter med cola – Junior Science Camp byder på det hele og mere til! Er én dag med sjove eksperimenter ikke nok for dig, så er du velkommen til at tilmelde dig flere dage. Vi veksler mellem to forskellige programmer som du kan læse mere om herunder. 

 

Lav smart gele og design med laser-cutter

Mandag d. 3. august og torsdag d. 6. august kl. 9-14  

Undrer du dig også over, hvorfor ketchup er svær at få ud af flasken, når du skal bruge det på din pasta, men så snart du ryster flasken, så bliver det flydende og sprøjter ud? Det og en masse andre science-spørgsmål har du selv mulighed for at finde svaret på, når vi på denne campdag bl.a. undersøger smarte materialer, der kan ændre deres egenskaber.

 

Du skal udvikle din egen smarte gelé og finde på nye opfindelser til, hvordan den smarte gelé kan indgå i nye produkter i fremtiden. Desuden skal du lave dit eget design til en lille kasse, hvor du kan samle dine sommerferieminder og få den skåret ud med lasercutter. Undervejs laves der andre forskellige sjove science-aktiviteter. 

 

Byg den stærkeste bro og eksperimenter med cola

Tirsdag d. 4. august og fredag d. 7. august kl. 9-14 

Elsker du sodavand så er denne campdag lige noget for dig. For har du tænkt over, hvad sodavand er? Vi dykker ned i hemmeligheden bag cola og besvarer dette spørgsmål. Vi skal undersøge alt fra koffeins påvirkning af hjertet til, hvordan man laver gennemsigtig cola - og vi skal endda lave vores egen sodavand. 


Desuden skal der bygges broer i forskellige materialer med hjælp fra en vaskeægte bygningsingeniørstuderende, som vil fortælle og vise, hvordan trekanter anvendes, når det kommer til opbygninger af broer og hvorfor ingeniører er så glade for dem. Hvilket hold blandt campdeltagerne kan bygge den længste og stærkeste bro? Undervejs laves der også andre forskellige sjove science-aktiviteter. 

 

Tilmelding

Det koster 100 kr. pr. dag at deltage i Junior Science Camp og tilmeldingsfristen er d. 28. juli. 

 

Har du spørgsmål, så kontakt campleder Sine Bjerre Martinussen på sima@insero.com.

 

Billeder fra sidste års junior science camp