Workshops på Science Camp 2020 - spor og beskrivelser

På campen er der workshops, som varer hele dagen fra kl. 8:30-16 både mandag og tirsdag, så her skal du vælge én workshop pr. dag. Om onsdagen er der to kortere workshops, så her skal du vælge én workshop om formiddagen og én anden om eftermiddagen.

undefined

 

Mandag

Hemmeligheden bag cola part 2 - Amalie og Anna Sofie

Som en opfølgning på sidste års workshop om samme emne, skal vi undersøge nye sider af den drik, som hver dansker i gennemsnit drikker 100 liter af hvert år. Vær med, når vi gennem nye, sjove, udfordrende og måske lidt fjollede forsøg prøver at svare på hvad hemmeligheden bag cola egentlig er. Det er en workshop for dig, uanset om du var med sidste år eller ej. Så har du en uslukkelig tørst efter viden og særligt cola, så ses vi helt sikkert på lige netop denne workshop.

  

PonicFarming - "CompasFarming" og Julie

Vidste du, at man kan dyrke planter helt uden jord og med minimal brug af vand? "CompasFarming" i Hedensted arbejder på nye bæredygtige metoder og teknologiske dyrkningsformer, dem skal vi besøge på workshoppen. På denne workshop får du kendskab til ponic-farming og du får mulighed for at komme helt tæt på væksthusene. Ved hjælp af biologi, sensorer og digital læring regner man med, at markedet for dyrkning af planter ændrer sig radikalt i fremtiden. På workshoppen vil du lære om metoder som hydroponic, aeroponic, fogponic og aquaponic, og du er være med til at finde på innovative løsninger til, hvordan man kan dyrke grønt til eget forbrug og blive inspireret til, hvordan du kan bygge dit eget væksthus. Sammen sætter vi et mini-ponic-farming system op med guldfisk og salatblade.

 

Micro:bit eksperimenter - Torben

På dette hold skal vi eksperimentere med micro:bitten. Nogle af jer kender måske micro:bitten, og I véd, at det er en meget lille computer, som kan programmeres til at lave mange forskellige ting. Vi begynder dagen med at eksperimentere med micro:bitten og de fantastiske neopixels som er nogle specielle lysdioder, der kan lyse og blinke i alle mulige farver. Bagefter skal I prøve at bruge neopixels til forskellige ting efter eget valg. I kan måske lave et roulettespil, eller I kan fjernstyre neopixels med en ekstra micro:bit via radiofunktionen.

 

Byg en bro - Robert

Har du en drøm om en dag at blive ingeniør og være med til at bygge større end stort? Eller undrer du dig over, hvordan man kan designe broer, der kan holde til, at millioner af store lastbiler kan køre på den? Så er denne workshop noget for dig! Her vil du få en introduktion til teorien bag selv de største broer i verden. Vi vil se på hvordan de virker, og hvorfor der er så stor forskel på alverdens broer. Det er ikke nok for en ingeniør at have kendskab til teori, den skal også bruges i praksis. Derfor får du her lov til selv at prøve kræfter af med din nye viden og din egen kreativitet til at bygge din egen bro som til sidst skal testes!

 

Tirsdag

Plastik i havet - "Hovedet i Havet"

På workshoppen zoomer vi ind på emnet plastik i havet. Under workshoppen giver vi en præsentation af hvorfor det er et problem med plastik i havet og vi vil efterfølgende sammen undersøge effekterne af plastik i havet på dyrelivet. Vi kommer i workshoppen ind på hvad plastik er, hvordan det produceres, de naturmæssige og samfundsmæssige udfordringer ift. plastik og hvad fremtiden måske byder på.

Vi glæder os til at få Hovedet i Havet sammen med jer!

 

Programmering - "Coding Pirats"

Ohøj! Er du vild med at eksperimentere med ny teknologi og at udfolde dig kreativt i den digitale verden? F.eks. ved at kode på computeren eller programmere robotter, så de kan udføre forskellige handlinger? Gå planken ud når Coding Pirats kommer til campen med en masse sjove programmer, som du har en hel dag til at dykke ned i. Indtil vi ses kan du evt. gå ombord på "Piratskibet", en helt ny platform for børn og unge, der ikke kan få nok af digital udfoldelse https://piratskibet.dk/

 

VR miljødesign i Unity - Thor og Denni 

Design en digital verden, du kan invitere andre med ind i. Til denne workshop lærer du de værktøjer, der skal til, for at designe digitale miljøer i virtual reality. Vi starter med at prøve forskellige VR-spil som inspiration. Bagefter går vi i gang med at lære at bygge en verden i Unity med udleverede 3D-modeller og lægger tekstur på dem – dvs. giver dem farver og mønstre. Hvad skal du designe? Kun fantasien sætter grænser!

 

SoMe - Anna Sofie

Er du vild med at være på de sociale medier, og vil du gerne lære nye tips og trick til at gøre dine egne opslag mere populære blandt dine egne følgere, så deltag i SoMe-workshoppen. Her dokumenterer, beskriver, fotograferer og filmer vi fra campen fra en deltagers vinkel, og du kommer til at arbejde med visuel design og hvordan du kan kommunikere på skrift og i tale for at få dit budskab igennem.                                           

 

 

Onsdag 

Unity 2d - Thor og Denni

Er du vild med spil, og vil du gerne prøve at lave dit eget? - I denne workshop lærer vi de vigtigste værktøjer i Unity, og vi laver et 2d platform-spil.
Alle kan være med, også selvom man aldrig har lavet et spil før. Der er også mulighed for, at øvede programmører i Unity, kan komme lidt dybere ind i programmet og få lov at arbejde selvstændigt på et lille spil med vejledning fra os.

 

LEGO SPIKE - Jonas

På denne workshop skal du bygge og programmere forskellige ting vha. LEGO´s nyeste robot som hedder "SPIKE". I løbet af workshoppen kan du vælge at løse forskellige udfordringer, der kræver byggeteknik og programmeringsevner. Du kan bl.a. bygge en reaktionstidsmåler, transportere flødeboller vha. et reb og lave simple tyverisikringer.

 

Kemiske snacks - Rasmus

Undrer du dig over, hvad der gør vingummier bløde og elastiske, eller hvorfor chokolade blive hvidt efter det er blevet smeltet og størknet? Så kom med ind i det bedste laboratorie der findes – køkkenet!

På denne workshop skal vi eksperimentere med det mange elsker og gerne vil have mere af, nemlig snacks. Vi skal både forstå den teoretiske kemiske del, eksperimentere og naturligvis smage på forskellige snacks fra hverdagen. Så hvis du også har en sød tand eller gerne vil blive klogere på fødevarer og kemien bag, så er denne workshop lige noget for dig!

 

Matematikken bag it-sikkerhed - Gert

Hvordan kan primtal hjælpe dig mod at nogen kigger med i dine snaps? Og hvordan kan vi bruge matematik til at forstå sikkerheden af passwords? Matematik bruges mange steder i vores hverdag, og er også grundstenen for det meste af det, der sker inde i vores computere og smartphones. Alt fra den fede grafik i det nye computerspil til kunstig intelligens, der kan give os sjove ansigter i snapchat, men også den kryptering der sikrer at der ikke er nogen der kan kigge med i dine snaps, når de bliver sendt via skolens wifi. Meget it-sikkerhed bygger på matematik, som vi kender, eller lidt mere avancerede versioner af det: Primtal holder vores kryptering sikkert, mens sandsynligheder og statistik kan bruges til at bryde andres kryptering, eller passwords. Så i denne workshop skal vi kigge på matematikken bag alt dette.

 

Biotek: Gå på opdagelse i Hjertets anatomi og funktion - Morten Dam Christensen

På denne workshop skal du dykke ned i opbygningen og funktionen af hjertet. I vil i hold af to få et hjerte, som skal dissekeres for at gå på opdagelse i de forskellige hjertekamre. Du vil lære, hvordan hjertet fungerer, herunder hvilke strukturer, der i samarbejde får hjertet til at slå. Du vil under dissektionen lære, hvordan man håndterer en skalpel og laver kirurgisk håndvask. Hvis du ikke er bange for at få hænderne beskidte og elsker anatomi, så er denne workshop lige noget for dig.