Junior Science Camp

Forside / Forening / Uddannelse / Junior Science Camp
Er du en nysgerrig pige eller dreng, der skal i 5. eller 6. klasse efter sommerferien? Har du lyst til at lave sjov med science og teknologi og opfinde noget nyt? Så deltag i Junior Science Camp.

Junior Science Camp er sjove og lærerige dage med forskelligt program hver dag – du er velkommen til at tilmelde dig en eller flere dage. Vi forventer ikke, du ved en masse i forvejen. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og har lyst til at lave sjov med science og teknologi. 

Husk madpakke og vanddunk 🙂

Junior Science Camp foregår i uge 27 2024 – mere info følger.

Se her hvad der foregik i 2023:

Kan en robot spille bold? Er rødkål virkelig rødt? Hvordan virker en højttaler? Og hvad kan robotter hjælpe med? Junior Science Camp byder på det hele og mere til! Er én dag med sjove eksperimenter ikke nok for dig, så er du velkommen til at tilmelde dig flere dage.

Kan en robot spille bold?

Vil du prøve at programmere en sjov robot? Er du fyldt med gode idéer, og har du lyst til at designe og bygge din egen robotbane?

”Fable” er en sjov robot med mange muligheder. Vi starter dagen med at lære robotten lidt at kende, vi programmerer den med fine og præcise bevægelser til at løse en kuglelabyrint for os. Når du kender robotten lidt, giver vi den hjul på og laver den fjernstyret, så robotten kan skubbe en lille bold. Nu kan vi så spille robotbold eller bygge den flotteste robotboldbane som kun kan løses, hvis du kender de helt rigtige tricks.  

Er rødkål egentlig rødt? Og kan jeg lave min egen højtaler?

Vil du lege med sjove væsker og trylle med farver? Vil du undersøge om rødkål virkelig er rødt? Vil du undersøge, hvad lyd er for noget? Og vil du bygge din egen højttaler?

Dagen er inddelt i 2 dele. Vi starter i kemiens verden og laver skøre og sjove eksperimenter med hverdagskemi, find blandt andet ud af om rødkål i virkeligheden er rødt? Er tuscherne i penalhuset virkelig blå, røde og grønne? Kan hverdagsting som honning, spinat og olie lyse? Eller gemmer der sig hemmeligheder, som øjet ikke kan se ved første øjekast?  

Senere ser vi nærmere på lyd, som består af bølger. Vi bygger og pynter vores egen højtaler, der virker helt uden brug af elektronik. 

Hvad kan en robot hjælpe mig med?

Er du nysgerrig på hvad robotter egentlig kan hjælpe dig med?

Du kan fx bygge en maskine, der kan sortere dit fredagsslik efter farver. Eller en selvkørende oprydningsrobot, der selv navigerer rundt om forhindringerne på dit værelse, når den hjælper dig med at rydde op.

Vi starter dagen med en lille tur i Tekstilfabrikken på Industrimuseet, hvor vi ser, hvordan en fabrik fungerede i gamle dage, og vi ser den store dampmaskine drive maskinerne, der laver arbejdet.   Herefter går vi i Makerspace, hvor du selv designer, opfinder og bygger en robot i Lego Spike, der kan hjælpe dig i din hverdag.

Aksel og Emil programmerer robotter på Junior Science Camp