Workshops på Summer Science Camp 2021 - spor og beskrivelser

undefined

 

Mandag

Cybersikkerhed - Jørgen Tietze, Jens Myrup Pedersen og studerende fra AAU

Drømmer du om at deltage i næste års cybermesterskaber, eller vil du bare gerne prøve kræfter med cybersikkerhed og hacking i praksis? Der bliver masser af praktiske øvelser og udfordringer, når vi åbner for Aalborg Universitets virtuelle hacker-laboratorium. Vi skal arbejde med grundlæggende kommandoer og værktøjer i Kali Linux, samt hvordan netværk mellem computere fungerer.

 

Workshoppen vil give dig en grundlæggende forståelse af, hvordan man finder sårbarheder i IT-systemer, og hvad det kan betyde, når sikkerhedsbrister bliver udnyttet. Det kræver ikke særlige forudsætninger at deltage – ud over din nysgerrighed, og du skal ikke have downloadet særlige programmer inden vi ses.

 

Jens Myrup Pedersen er professor i Cybersikkerhed ved Aalborg Universitet. Han vil sammen med sine seje studerende og nørder fra Vejle Bibliotekerne fortælle og guide deltagerne, som får fingrene i en række sikkerhedsbrister.

 

Kodning - Coding Pirates

Ohøj! Er du vild med at eksperimentere med ny teknologi og at udfolde dig kreativt i den digitale verden? F.eks. ved at kode på computeren eller programmere robotter, så de kan udføre forskellige handlinger? Gå planken ud når Coding Pirats kommer til campen med en masse sjove programmer, som du har en hel dag til at dykke ned i.

 

Indtil vi ses kan du evt. gå ombord på Piratskibet, som er en platform for børn og unge, der ikke kan få nok af digital udfoldelse.

 

Udforsk kroppens funktionaliteter - Morten Dam

Hvad er det egentlig der gør, at du kan bevæge din krop? Lær noget om kroppens mest basale systemer som hjerte-lunge kredsløbet. På denne workshop skal du gå på opdagelse både med dissektion af hjertet og andre organer, men også helt ned på det mikroskopiske og se på blodceller. Du får lov at lege med en masse forskellige forsøg, som skal gøre dig meget klogere på kroppens spændende mekanismer. Herunder forsøg på puls, nervesystemet, åndedræt, blodsukker og meget andet.

 

Undersøg planter og dyr i ferskvand - Jesper Hilding Thomsen

Er du vild med at udforske naturen, så tag med når vi skal lave feltundersøgelser i strømmende ferskvand ved Rodhen å. Gennem forskellige feltundersøgelser beskriver vi åens tilstand, hvor der skal arbejdes med måling af fysiske kårfaktorer som pH, temperatur, forurening og iltindhold. Desuden skal vi registrere og indsamle åens planter og dyr, og beskæftige os med deres livsbetingelser og tilpasning til vand. Ved hjælp af dyrelivet kan vi bestemme vandløbets forureningsgrad. Vi vil desuden nærstudere tilpasning til vand igennem dissektion af fisk.

 

Onsdag 

Spildesign med CREY - Jesper Hildebrandt Andersen

På denne workshop vil du beskæftige dig med CREY, der er en hurtig og legende måde at skabe spil og oplevelser på.  CREY har både et redigerings- og et spilafsnit, så du kan vælge at bygge og udgive dine egne spil samt spille spil lavet af andre. Du har mulighed for at skabe dit eget spil og dele det, så andre kan se og bruge det i deres spil, eller du kan anmode om hjælp fra andre spiludviklere. CREY er en levende platform, hvor alle kan bygge, udgive og spille spil - og på workshoppen skal vi selvfølgelig have det sjovt, mens vi gør det!

 

Smykkedesign i sølv - Torben Storm

Vidste du, at sølv skulle styrke dit helbred, fordi det indeholder positivt ladede ioner, som din krop reagerer positivt på. Det kan influere dit blodomløb og balancen i din kropstemperatur, som begge styrker dit velvære som helhed. Det er bevist i rapporter fra University of Southampton.

 

Måske giver denne viden dig lyst til at fremstille en sølvring og evt. andre sølvsmykker?

 

På workshoppen arbejder du med at designe din egen ring og fordybe dig i processen, så kan du lide at arbejde koncentreret i et afslappet miljø, hvor der også er plads til snak og hygge, så meld dig til dette hold. Du behøver ikke at have nogen forudsætninger eller erfaringer, men blot lyst til at fremstille noget unikt - som du kan beholde.

  

Coding Pirats - Torben Holst Renboe

Ohøj! Er du vild med at eksperimentere med ny teknologi og at udfolde dig kreativt i den digitale verden? F.eks. ved at kode på computeren eller programmere robotter, så de kan udføre forskellige handlinger?
Gå planken ud når Coding Pirats kommer til campen med en masse sjove programmer, som du har en hel dag til at dykke ned i. Du er velkommen til også at deltage denne dag, selvom du er tilmeldt Coding Pirats om mandagen.

 

Indtil vi ses kan du evt. gå ombord på Piratskibet, som er en platform for børn og unge, der ikke kan få nok af digital udfoldelse https://piratskibet.dk/

 

PonicFarming - CompasFarming

Vidste du, at man kan dyrke planter helt uden jord og med minimal brug af vand? På denne workshop skal vi besøge CompasFaming i Hedensted, hvor der arbejdes på nye bæredygtige metoder og teknologiske dyrkningsformer. Du får kendskab til ponic-farming og mulighed for at komme helt tæt på de vertikale væksthuse. Ved hjælp af biologi, sensorer og digital læring antages det at markedet for dyrkning af planter ændrer sig radikalt i fremtiden, så tilmeld dig denne workshop og gør dig på egen hånd erfaring med, hvad det betyder for planterne, når vi regulerer på lys og temperatur mm.

  

Foto-video workshop - Anna Sofie Outzen

På denne workshop forvandler vi holdet til et stort filmhold, der sammen skal producere film om Science Camp! Præcis som på ethvert andet filmhold har vi brug for både skuespillere, fotografer, klippere og fortællere - og du kan sagtens nå at prøve kræfter med flere roller. På workshoppen skal vi lære om grundlæggende videoredigering og optageteknikker og ikke mindst, hvordan man fortæller en god historie gennem kameraet. Husk at medbringe computer og telefon.

 

Torsdag 

Lasercutter - Jesper Hildebrandt Andersen

På en lasercutter kan man udskære de flotteste ting i forskellige materialer. På denne workshop får du en præsentation til det tegneprogram, som du skal bruge og overføre til lasercutteren, som derefter superpræcist vil skære dine kreative designs ud til genstande, som du kan tage med dig hjem lige fra visitkort til øreringe.

 

LEGO Mindstorm - Frida

Hvem kan bygge og programmere den hurtigste og stærkeste LEGO Mindstorm-robot?

 

Et helt Lego-laboratorie står til din rådighed, hvor der er mulighed for at konstruere og programmere de mest fantastiske robotter. I vil typisk arbejde sammen 2 og 2, og der vil være forskellige udfordringer på workshoppen til såvel begynderen som den mest erfarne. Vi har også Spike til rådighed, som er den nyeste LEGO-læringsplatfom. Undervejs i workshoppen vil er være indlagt forskellige konkurrencer, og du vil opleve at der næsten ikke er grænser er for, hvad man kan med LEGO.

 

Vaccineforsker for en dag - Anna Sofie Outzen

I løbet af det seneste år er du blevet ekspert i at håndtere hverdagen under en global pandemi. Men ved du egentlig hvorfor det er vigtigt at undgå et klassisk håndtryk, og har du lyst til at undersøge, hvordan kroppen reagerer på virus? Så er denne workshop lige noget for dig!

 

Her zoomer vi nemlig helt ned på mikroskopisk niveau, når vi sammen skal udforske kroppens egne proteinfabrikker og DU skal finde en opskrift på vaccinen, der beskytter kroppen mod virus. Medbring gerne computer.