Aktiviteter til alle klassetrin

Med STEAM Sprinter tilbyder vi en række forløb som tager udgangspunkt i fagspecifikke temaer, der passer til forskellige klassetrin og fag. Vores primære fokus er at understøtte din daglige undervisning og give dig sparring og værktøjer til at udvikle undervisningen.

 

Se eksempler på forløb til de enkelte klassetrin herunder. Flere forløb vil løbende blive offentliggjort. 

 

 

Indskoling

PAS PÅ NATUREN MED BLUE BOT

Naturen er fuld af affald, og det påvirker fauna og dyreliv omkring os. Vi inviterer en række Blue Bots ind i klassen i et par timer til at hjælpe os med at passe på naturen.

I denne aktivitet stifter eleverne bekendtskab med simpel programmering gennem små legende opgaver. I grupper får de en robot til rådighed, som skal programmeres og designes, så den kan indsamle affald fra spillepladerne.

 

DESIGN OG TEST EN VINDBIL

Design, byg og test en vindbil! Når bilen er klar, tænder vi for vinden, og bilen suser hen ad den røde løber. Klarer bilen køreturen, eller er der behov for forbedring? 

Eleverne laver undervejs praktiske og konkrete undersøgelser og justeringer af sejlet, der driver bilen fremad. Klassen har mulighed for at observere og diskutere, hvad der har betydning for fart, styring og stabilitet, samtidig med de udvikler deres kreative og praktiske kompetencer.

 

Hvordan ser varme ud?

Lad eleverne undersøge omgivelserne med et termografikamera. Hvem kan finde det varmeste og koldeste sted?

 

Den lille ingeniør

Eleverne får praktisk erfaring med balance, stabilitet, vægtfordeling og samarbejde, vha. KLAKX-byggeklodser.

 

Sæbeboblemesteren

Hvordan laver man den bedste sæbeboble og hvem kan lave den største? Vi har udviklet den perfekte opskrift på sæbebobler, som eleverne selv skal blande.

 

Denne her tilgang til undervisningen vækker ekstra stor motivation hos eleverne. Især hos de børn, der godt kan have det svært med den traditionelle undervisning. Faktisk, var der rigtig mange, der slet ikke havde lyst til at gå til pause, fordi de lige skulle bygge en funktion færdig på deres maskine.

Søren Nørsten, Natur og Teknologi lærer på Juelsminde Skole

Mellemtrin

Byg broer

Undrer dine elever sig over, hvordan man kan designe broer, der kan holde til, at millioner af store lastbiler kan køre på den? Vi starter aktiviteten med en introduktion til teorien bag selv de største broer i verden.

 

GÅ PÅ ENERGIJAGT MED TERMOGRAFI

Energitab er et tema, som har stor betydning både i industri og erhverv og i vores egen dagligdag som miljøbevidste forbrugere.

I denne aktivitet undersøger eleverne fænomenet med et termografisk kamera, der viser varmestrålingen. De skal rundt på skolen og undersøge temperaturforskelle og indsamle data, som de derefter anvender i en engineeringproces. Her går opgaven ud på at lave materialeundersøgelser og derefter designe og bygge en kasse, der bedst muligt kan holde på varmen.

 

Udskoling

Byg broer

Undrer dine elever sig over, hvordan man kan designe broer, der kan holde til, at millioner af store lastbiler kan køre på den? Vi starter aktiviteten med en introduktion til teorien bag selv de største broer i verden.

 

Lærere og elever får mere teknologi i klasselokalet 

STEAM Sprinter blev lanceret med et brag, da 7.D på Julesminde Skole skød hjemmelavede raketter til vejrs. Eleverne på Juelsminde Skole var nemlig blandt de første til at gennemføre et STEAM Sprinter forløb.

 

Dagtilbud

Book aktivitet

Har du spørgsmål til STEAM Sprinter eller vil du gerne booke en aktivitet, så ring til os på tlf. 41 77 24 64 eller send en mail på steamsprinter@insero.com.

 

Når du booker aktiviteten, må du gerne oplyse hvordan aktiviteten skal indgå i din undervisning – er aktiviteten fx en del af et forløb eller komme vi ud og hjælper med opstart af et forløb? Vi kommer gerne med sparring til hvad eleverne kan arbejde med før og efter STEAM Sprinter aktiviteten.

 

Pris

Er din skole placeret i området, som strækker sig fra det nordlige Horsens til det nordlige Vejle og til Endelave?

 Så er du en del af vores lokalområde og kan gøre brug af vores tilbud uden beregning

Katrine Læssøe Mikkelsen

Katrine Læssøe Mikkelsen

Director, Education

Insero Horsens

 

kami@insero.com

+45 41 77 24 64

Download Vcard