Udendørs aktiviteter

Lad dine elever gå på opdagelse i naturfaglige fænomener med en række udendørs aktiviteter

Eleverne fra 0-5 klasse er tilbage i skolerne, men under helt andre vilkår end både lærere, elever og forældre er vant til. En del skoler laver meget undervisning udendørs, hvilket kan være udfordrende. 

 

Vi har udviklet en række undervisningsaktiviteter til både indskoling og mellemtrinnet, der lader eleverne undersøge naturfaglige fænomener, og som samtidig kan afvikles udendørs. Vi medbringer alt materiale - nyvasket og rengjort, og faciliterer i samarbejde med dig undervisningen. Aktiviteterne kan afvikles enkeltvis eller kombineres efter dine ønsker. Hvert forløb er rammesat til cirka 45 minutter.

 

Øvelser du selv kan lave

Vi deler også løbende inspiration til udendørs øvelser, du selv kan lave med dine elever. Du kan finde en kombination af øvelser, der styrker samarbejdet i klassen, og øvelser, som prikker til elevernes naturfaglige nysgerrighed.

Aktiviteter til indskoling

Hvordan ser varme ud?

Lad eleverne undersøge omgivelserne med et termografikamera i hånden. Hvem kan finde det varmeste, koldeste og mest mærkelige sted, der udsender varmestråling. Eleverne skal i små grupper undersøge udearealerne omkring skolen og opdage, hvordan varme og kulde optages forskelligt afhængigt af materialet.

 

Den lille ingeniør

Eleverne får udleveret en række KLAKX-byggeklodser. Herefter skal de løse forskellige udfordringer - byg et tårn der kan bære en vandflaske, byg den længste bro eller design et dyr vha. KLAKX. Mulighederne er mange og eleverne får praktisk erfaring med begreber som balance, stabilitet, vægtfordeling og samarbejde.

 

Corona-kort til bedsteforældrene

Vi medbringer tre forskellige postkortdesigns, som eleverne selv kan farvelægge og efterfølgende sende til nogle, der har brug for lidt ekstra omsorg under Corona-krisen. Postkortet skal dog først have lidt ekstra liv, hvor kobbertape, dioder og knapcellebatterier f.eks. får solen på postkortet til at lyse. Her arbejder eleverne med at opbygge simple elektriske kredskøb.

 

Sæbeboblemesteren

Hvordan laver man den bedste sæbeboblesæbe og hvor stor en boble kan man egentlig lave? Vi har udviklet den perfekte opskrift, som eleverne selv skal blande. Herefter skal de lave forskellige sæbebobleringe, og så skal det hele testes. Her er det begreber som overfladespænding og blandingsforhold eleverne vil lære mere om.

Længere aktiviteter

 

Vi tilbyder også aktiviteter af mindst 2 lektioners varighed via vores STEAM Sprinter. De fleste af aktiviteterne kan med lidt forberedelse afvikles udendørs.

 

Aktiviteter til mellemtrin

Hvordan ser varme ud?

Lad eleverne undersøge omgivelserne med et termografikamera i hånden. Hvem kan finde det varmeste, koldeste og mest mærkelige sted, der udsender varmestråling. Eleverne skal i små grupper undersøge udearealerne omkring skolen og opdage, hvordan varme og kulde optages forskelligt afhængigt af materialet.

 

Tændstikraketter

Raketter er store, dyre og svære at bygge og undersøge i folkeskolen. Derfor har vi lavet en aktivitet, hvor eleverne vha. tændstikker og sølvpapir kan eksperimentere med principperne bag affyring af raketter. Aktiviteten er bygget op omkring forståelsen af materialers rumfang, når de går fra fast stof til en gas. Eleverne samler og affyrer selv raketterne - alt afhængig af held og grundighed kan de flyve fra 0 - 5 meter.

 

Minikatapult

Eleverne får udleveret en pose med hverdagsmaterialer. Vha. materialerne skal de bygge en katapult, der kan affyre trækuglen mindst 30 centimeter op i luften og mindst en meter henad.  Mulighederne er mange og eleverne får praktisk erfaring med begreber som balance, stabilitet, vægtfordeling og samarbejde.

 

Tegnerobot

Kan vi få en simpel robot til at lave en tegning for os? Eleverne skal vha. en lille motor og et batteri lave en rysterobot, der kan få en tusch til at tegne på papir. Spørgsmålet er, om man kan styre robotten til f.eks. at lave en cirkel eller andre former. Her arbejder eleverne med at opbygge simple elektriske kredskøb.

 

Pris

Er din skole placeret i området, som strækker sig fra det nordlige Horsens til det nordlige Vejle og til Endelave?

 

Så er du en del af vores lokalområde og kan gøre brug af vores tilbud uden beregning. 

Book aktivitet

Har du spørgsmål til aktiviteterne eller vil du gerne booke en aktivitet allerede nu? Tag fat i os på 4236 5090 eller skriv til os på steamsprinter@insero.com.