Lokale fodboldklubber udvikler talenter i fællesskab

 

25 lokale fodboldklubber fra Horsens og omegn har mere end bare passionen for fodbold tilfælles. De er også alle en del af klubsamarbejdet i AC Horsens, som siden 2013 har heddet Insero Klubsamarbejdet.

 

AC Horsens vil være regionens stærkeste fodboldhold. En af nøglerne til at blive det, at finde de lokale talenter og udvikle dem til solide og funklende fodboldspillere. Derfor samarbejder AC Horsens med 25 lokale fodboldklubber, som ud over fællesskabet får brugbar viden, uddannelse og endnu bedre spillere i deres lokale klubber retur.

 

En af klubberne i klubsamarbejdet er Stensballe IK, som har været en del af fællesskabet siden 1994. I slutningen af 2018 havde deres U9, U10, U11 og U12 pigehold fornøjelsen af et spillerbesøg, hvor tolv førsteholdsspillere fra AC Horsens deltog i træningen og bød ind med tips og tricks.

 

”Pigerne havde en stor oplevelse og fik virkelig mulighed for at prøve kræfter med professionelle fodboldspillere. Det var en stor succes, og det var fedt at se masser af smil og ivrig deltagelse fra AC Horsens spillerne. Vi nyder godt af at være med i klubsamarbejdet. Det giver vores unge spillere gode oplevelser med på vejen og motivation til at holde fast i fodbolden - som f.eks. da de var indløbshold til kampen mellem AC Horsens og FC Midtjylland”, siger Marianne Schjøth, som er trinleder i Stensballe IK.

 

Talentudvikling til gavn for eliten og bredden

AC Horsens’ talentchef Claus Troelsen er et af bindeleddene mellem AC Horsens og de 25 klubber i klubsamarbejdet, og han er glad for den positive holdning til samarbejdet.

 

”Vi har en rigtig god og konstruktiv dialog med samtlige klubber på både det sportslige plan og det kommercielle plan, og det er i høj grad i vores interesse, for jo bedre børnespillere der kommer til vores elitehold, jo bedre breddespillere får de ude i klubberne”, fortæller Claus Troelsen og fortsætter:

 

”Vi kan mærke, at det giver et løft til samarbejdsklubberne, når superligaspillerne kommer derud på spillerbesøg og skriver autografer eller spiller træningskampe. Det er selvfølgelig fodbolden som er omdrejningspunktet, men at der sker andre sjove aktiviteter, når man er til træning, er forhåbentlig med til, at de unge synes, det er sjovt at starte til fodbold og holde fast i sporten”, siger Claus Troelsen.

 

Klubsamarbejdet bidrager samtidig til at finde de lokale talenter, og få udviklet deres talent.

 

”På den lange bane er ambitionen at finde og uddanne lokale spillere til vores førstehold, og vi rekrutterer altid spillere fra samarbejdsklubberne og kigger på dem, inden vi kigger på spillere udefra”, lyder det fra Claus Troelsen.

 

Et attraktivt lokalområde

Siden 2013 har foreningen Insero Horsens lagt navn til klubsamarbejdet – og det er der flere gode grunde til.

 

”I Insero Horsens arbejder vi for at gøre vores lokalområde attraktivt, blandt andet ved at bakke op om lokale sports- og kulturaktiviteter. Her passer klubsamarbejdet rigtig godt ind, da det både bidrager til at styrke talentudviklingen i de omkringliggende klubber og samtidig også til at styrke eliteholdet i AC Horsens”, siger Berit Lehmann Kristiansen, medlems- og bevillingschef ved Insero Horsens og fortsætter:

 

”Derudover håber vi naturligvis også at vi igennem klubsamarbejdet kan inspirere de lokale foreninger og klubber til at tænke på Insero Horsens, hvis de har et projekt eller initiativ, som de søger midler til”.

 

Ud over AC Horsens, bakker Insero Horsens også op om blandt andre basketballholdet HIC, HH Håndbold og Horsens Sejlklub. Alt sammen for at skabe et aktivt sportsmiljø med inspirerende sportsoplevelser, som kan inspirere unge sportsudøvere og samtidig give lokalområdet store sportsoplevelser.

 

FAKTA

Der er 25 lokale klubber med i klubsamarbejdet, som siden 2013 har heddet Insero Klubsamarbejdet.

19 fodboldspillere har siden 2010 taget springet fra en lokal klub til eliteholdet i AC Horsens, og i dag har 2 spillere på førsteholdet fået sin fodboldmæssige opdragelse i en klub fra klubsamarbejdet.