Mads Jepsen

Lokalt surfertalent på OL-jagt – vil være verdens bedste

Den 23-årige windsurfer Mads Jepsen fra Juelsminde Sejlklub har et erklæret mål - kvalifikation til OL 2024 i Paris, hvor den særlige iQFoil disciplin for første gang er på programmet. Med opbakning fra foreningen Insero Horsens skal træningen nu intensiveres.

 

Til de olympiske lege i Paris i 2024 siges der farvel til RS:X windsurfing og goddag til iQfoil, som er en ny disciplin inden for windsurfing. Her har det lokale talent Mads Jepsen fra Juelsminde Sejlklub, som erklæret mål at kvalificere sig.

 

I første omgang er mit store mål at kvalificere mig til OL i 2024 og konkurrere mod de allerbedste inden for denne nye OL-disciplin. Min ambition er samtidig på længere sigt at blive en af verdens bedste surfere og kæmpe med om medaljer til de største stævner”, siger Mads Jepsen, som har en 14-plads ved EM og en 20-plads ved VM, som sine hidtil bedste resultater.

IQfoil windsurf er en one-design klasse, hvilket vil sige, at der sejles om kap på det samme udstyr. Sejlet er ni kvadratmeter stort og en såkaldt hydrofoil under boardet gør, at sejlerne flyver hen over vandet med 45-50 km/t.

 

Fordi alle har det samme udstyr, er kapsejladserne i iQfoil ofte meget tætte. Det sætter store krav til sejlernes evner og fysisk, hvis man vil være med helt fremme” siger Mads Jepsen, som understreger, at selvom der kun er få OL-pladser til rådighed inden for hver sejlsportsdisciplin, vægtes samarbejde og vidensdeling højt.

 

”Jeg bliver en bedre windsurfer af at træne mod nogle, som er bedre end mig selv og som kan presse mig. Jeg startede i Juelsminde Sejlklub, som er drevet af en masse ildsjæle, der arbejder for at få unge mennesker mere på vandet. Jeg vil gerne inspirere den næste generation til, at man godt kan komme fra en lille klub og komme ud og kæmpe mod verdens bedste sejlere og på sigt også komme til OL, siger Mads Jepsen, som er en del af bruttogruppen under Team Danmark.

I første omgang er mit store mål at kvalificere mig til OL i 2024 og konkurrere mod de allerbedste inden for denne nye OL-disciplin.

Mads Jepsen

Opbakning fra foreningen Insero Horsens

Den lokale forening Insero Horsens har valgt at bakke op om Mads Jepsen med en bevilling, som blandt andet skal dække udgifterne forbundet med indkøb af IQ-foil udstyr, så Mads fortsat kan konkurrere på højeste plan i 2021.

 

”I Insero Horsens bakker vi op om lokale sportstalenter, som har evnerne til at markere sig på internationalt plan inden for deres sportsgren. Mads Jepsen har gennem en årrække bevist, at han har en særlig dedikation og talent inden for windsurfing. Vi ser frem til at følge hans udvikling, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør for Insero Horsens.

 

Sejlsport er ofte forbundet med store udgifter til udstyr og rejseaktiviteter, som kræves, hvis der skal konkurreres på højeste niveau. Derfor sætter Mads Jepsen også pris på opbakningen fra Insero Horsens og lokalområdet generelt.

 

”Jeg er superglad for den lokale opbakning jeg har fået. Opbakningen fra Insero Horsens betyder, at jeg kan holde fuld fokus på min træning og på at dygtiggøre mig – det betyder virkelig meget”, siger Mads Jepsen.

 

Insero Horsens bakker op om en række lokale talenter og sportsmiljøer med attraktive sportsoplevelser, som kan inspirere unge sportsudøvere og samtidig give lokalområdet store sportsoplevelser.

Andre sponsorater
Insero Horsens gentegner aftale med HH Elite
Case Sport
Insero Horsens gentegner aftale med HH Elite
Læs mere
Case Kultur
Horsens and Friends leverer store kulturoplevelser, som sætter lokalområdet på landkortet
Læs Mere
Case Sport
Basketballholdet HIC ligger i toppen af dansk basketball
Læs Mere