Mobil Lab

Undervisningen flytter ud af klasselokalet

Interessen for de naturvidenskabelige- og tekniske fag skal øges, da netop disse fagområder spiller en stor rolle for fremtidens vækst og udvikling.

 

I 2009 lancerede Insero Horsens initiativet Mobil Lab, som har til formål at flytte undervisningen ud af klasselokalerne, så elever og lærere kan prøve kræfter med nye spændende udfordringer og værktøjer.

 

Aktiv læring og eksperimenterende undervisning

Ideen til et mobilt laboratorium opstod i november 2009, hvor vi havde inviteret områdets lærere til en brainstorm om emnet: ”Hvordan kan vi øge interessen for de naturvidenskabelige fag i lokalområdet? ” Et af svarene var, at sende en lastbiltrailer med naturfaglige øvelser rundt til skolerne i området - dermed var initiativet Mobil Lab skabt.

 

I dag supplerer tre mobile labs undervisningens på alle klassetrin i lokalområdet. Hvor Mobil Lab 1 udforsker kroppens energi, handler Mobil Lab 2 om forskellige energiteknologier. Mobil Lab 3 fokusere på innovation og iværksætteri og bliver også brugt til innovationsforløb i virksomheder og foreninger.

 

Øget interesse for videnskab og innovation

Med Mobil Lab har vi sat eksperimenterende og aktiv læring på skemaet hos adskillige skoler i lokalområdet. De rullende laboratorier giver elever og lærere mulighed for at prøve kræfter med natur- og teknikfagene på en ny og anderledes måde.

 

I 2014 blev initiativet forlænget til 2017, hvilket giver endnu flere skoler mulighed for at drage nytte af det perspektivrige tilbud.

Har du lyst til at vide mere?

Vil du vide mere om dine muligheder for at leje et af vores Mobile Labs? Ring til Anders Pagh på +45 41 32 98 37, skriv til ham på anpa@insero.com eller brug kontaktformularen herunder.