Tagarno

TAGARNO - INNOVATIVT MIKROSKOP TIL LÆRING

Mikroskoper kan introducere elever til en helt anden verden og gøre undervisningen i de naturvidenskabelige fag mere spændende. Det kan dog være svært at skabe en god interaktion mellem lærere og elever og også eleverne imellem, da man ikke kan dele oplevelsen med hele klassen.

 

Nye muligheder
TAGARNO udvikler kameraløsninger, der laver forstørrede billeder af et objekt. Med hjælp fra fem lokale skoler og gymnasier udviklede virksomheden et forstørrelsessystem, som fremviser forstørrelser på en skærm. Insero Horsens støttede projektet, da det var med til at skabe sammenspil mellem erhvervslivet og skolerne og fremover kan øge interessen i naturfagsundervisningen i lokalområdet.

 

Mange øjne, et mikroskop
Systemets kamera forstørrer objekter op til 100 gange og fremviser dem i knivskarp billedkvalitet (HD) på skærm, projektor eller interaktiv tavle. Lærere i naturvidenskab kan med TAGARNOs system lave fremvisninger for alle elever samtidigt, og eleverne kan i højere grad arbejde i grupper omkring en opgave. Det skaber nye måder at undervise i naturfagene på, som skaber mere nysgerrighed og er gunstig for interaktionen i klasseværelset og faget. Brugervenlige knapper gør også apparatet lettere at betjene end traditionelle mikroskoper.

Fakta om projektet

  • Virksomheden TARGANO er placeret i Horsens.
  • Insero investerede i TAGARNOs projekt i 2011.
  • Horsens Statsskole, Lundskolen, Daugård Skole, Stensballeskolen og Rødkilde Gymnasium deltog i projektet.
  • Formålet med projektet var tosidet: 
    • Styrke interessen for naturfag i lokalområdet (link til ”Vores lokalområde”) gennem nye undervisningsmetoder.
    • Få input fra skoler om brugen af apparatet til udvikling og opbygning af et koncept.

Vil du vide mere?

Har du brug for information omkring, hvordan du søger kapital hos os, eller sparring om, hvorvidt dit projekt ligger inden for vores fokusområde? Så ring til os på 70 26 37 48, send en mail på kontakt@insero.com eller brug kontaktformularen herunder, så vender vi tilbage hurtigst muligt.