Virtual Reality løfter lokale uddannelser

Virtual Reality løfter lokale uddannelser

I januar 2019 starter etableringen af et helt nyt Virtual Reality træningscenter, som skal løfte industritekniker- og smedeuddannelserne i Horsens og Hedensted. Sammen med en række lokale virksomheder og med opbakning fra foreningen Insero Horsens kan projektet nu sættes i gang.

 

Learnmark Horsens, VIA University College samt Horsens og Hedensted Kommuner er gået sammen med en række lokale virksomheder om at udvikle et nyt eksperimenterende Virtual Reality træningscenter til industritekniker- og smedeuddannelserne. Med det nye center får eleverne allerede fra begyndelsen af uddannelsen mulighed for at betjene maskiner og simulere realistiske arbejdsgange, men da det foregår i et virtuelt univers, er det helt uden risiko. Eleverne er derfor bedre klædt på, når de senere skal til at arbejde med de fysiske maskiner, og uddannelsen får et markant løft, som gør den attraktiv for endnu flere unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesretning. 

 

På grund af træningscenterets store potentiale har foreningen Insero Horsens valgt at bidrage til projektet, så der kan sættes fart på udviklingen, mens den resterende finansiering sikres.

Horsens har en stolt tradition for industrivirksomheder, men vi kan se, at de lokale virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft. Når de tekniske uddannelser samtidig har svært ved at tiltrække nye elever, er der brug for nytænkning, så vi bevarer konkurrencedygtigheden i det lokale erhvervsliv. Her rummer det nye træningscenter et enormt potentiale.

Ulrik Kragh, bestyrelsesformand i foreningen Insero Horsens

”Med VR-træningscentret får vi en enestående mulighed for at vise, hvordan eksempelvis en industritekniker arbejder. Som det er nu, oplever vi, at unge i lokalområdet end ikke ved, hvad en industritekniker er, og hvordan skal de så overhovedet komme til overveje at gå i den retning. Nu kan vi allerede, når vi møder de unge i grundskolen få dem til at træde ind i en simuleret industritekniker-hverdag med brug af højteknologiske maskiner og robotter. Det betyder en helt anden identifikation for de unge”, siger afdelingschef på Learnmark Tech, Kim Clausen.

 

”Og så er det jo en gave til vores industritekniker-elever. At de kan teste sig selv i det virtuelle rum for så bagefter at være langt mere sikre, når de håndterer de fysiske maskiner", tilføjer han.

 

Learnmark Horsens, VIA University College samt Horsens og Hedensted Kommuner står bag centeret sammen med en række lokale virksomheder, og arbejdet med virtual reality bliver taget i brug fra januar 2019. Målet er, at det færdige center skal bestå af 60 arbejdsstationer.