Vitus Bering Innovation Park

Vitus Bering Innovation Park

Virksomheder i Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde har et stort ønske om mere innovationssamarbejde med universiteter og videninstitutioner. Det var en af konklusionerne fra en analyse af erhvervslivet og kompetenceniveauet inden for energi og IT foretaget i 2009. Her svarede 16% at de havde et samarbejde med en videninstitution, mens 35% svarede at de ønsker et tættere samarbejde.

 

Udviklingspark forener uddannelse og erhvervsliv
Vitus Bering Innovation Park ved Horsens i Midtjylland blev indviet i 2010. I de 8000 kvadratmeter bor virksomheder side om side med VIA University College – områdets største uddannelsesinstitution med over 4000 studerende, hvoraf halvdelen er internationale. Det skaber et attraktivt miljø, hvor uddannelse og erhvervsliv tilsammen udgør en international smeltedigel.

Innovation og energi under samme tag

Parken er det første større kontorbyggeri i Danmark, der lever op til kravene for lavenergiklasse 1 uden at inddrage energi fra f.eks. solfangere. Optimeret ventilation og belysning, varmeregulering med nattesænkning og vinduer med høj isoleringseffekt er nogle af de energibesparende foranstaltninger, som er med til at halvere energiforbruget i Vitus Bering Innovation Park i forhold til et almindeligt byggeri.

 

I dag har parken fokus på tre faglige områder: globalisering for små og mellemstore virksomheder, e-mobilitet – herunder hele værdikæden omkring elbiler og andre eldrevne transportformer – og endelig integreret energidesign herunder hvordan de nye energiformer spiller sammen i det samlede energisystem.

 

Besøg udviklingsparkens hjemmeside

FAKTA OM VITUS BERING INNOVATION PARK

  • Parken blev officielt indviet i 2010.
  • Vitus Bering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero Horsens.
  • Huset er et lavenergi byggeri i energiklasse 1.
  • Parken er placeret i Horsens.

VIL DU VIDE MERE?

Er du interesseret i yderligere information omkring Vitus Bering Innovation Park eller ønsker du at komme i kontakt med os? Ring +45 7026 3748, send en mail til kontakt@insero.com eller brug formularen nedenfor, så vender vi tilbage hurtigst muligt.