1800 gymnasieelever bekæmper klimaudfordringer på UngeEvent 2017

1800 gymnasieelever bekæmper klimaudfordringer på UngeEvent 2017

Den 21. – 22. august samlede Insero i samarbejde med Engineer the future 1800 gymnasieelever fra over 20 danske byer for at deltage i et kæmpe kreativt klimaværksted ved Climate Planet på havnen i Aarhus. Optimisme og skabertrang var nogle af de ting, der var til at spore i dagene, hvor elever fra hele landet samledes for at prøve kræfter med at bekæmpe fremtidens klimaudfordringer.

 

Først fik de unge oplevelsen af at befinde sig ude i rummet på en visuel klimarejse inde i Climate Planet. Derefter tog studerende fra ingeniøruddannelserne og repræsentanter fra de deltagende virksomheder imod eleverne med workshops, forsøg og eksperimenter relateret til klima og bæredygtighedsproblematikken med udgangspunkt i fire af FN’s Verdensmål (for bæredygtig udvikling).

 

Her kunne gymnasieeleverne bl.a. bygge en vindmølle i Inseros Mobile Laboratorium, styre regnvand med en kondicykel, mærke fremtidens vindstyrker i en orkansimulator og meget mere – alt sammen stablet på benene med det primære formål at vække skabertrangen og interessen for ingeniørfagene blandt unge. 

 

Egaa Gymnasium er ét af de gymnasier, der besøgte vores Mobile Laboratorie til UngeEvent 2017. Gymnasieeleverne blev inddelt i grupper alt efter hvilken klimaudfordring, de ønskede at arbejde med. De fire gymnasieelever Louise, Silje, Vian og Sofie testede blandt andet, hvordan de bedst kunne placere solcelleanlæg på deres eget gymnasium for at producere mest muligt strøm til skolen.

 

”Vi har arbejdet med klimaændringer før. Men på denne her måde, bliver det hele lidt mere konkret, hvilket gør det nemmere at forholde sig til. Det giver en bedre forståelse af, hvordan man bedst producerer bæredygtig strøm,” fortæller de enstemmigt.

 

Som projektleder på UngeEvent 2017, har Insero været ansvarlig for at koordinere eventen i samarbejde med hovedarrangør Engineer the future og de øvrige partnere. Det var således Inseros opgave at sikre høj kvalitet igennem hele forløbet og at aktiviteterne levede op til gymnasiernes faglige kernestof. 

 

”Vi håber, at vi kan give unge en oplevelse af, at de med en ingeniør- eller naturvidenskabelig uddannelse selv kan være med til at påvirke de klimaforandringer, vi går i møde,” fortæller Signe Bjerre Martinussen, uddannelseskonsulent hos Insero og projektleder på UngeEvent 2017.