7 dage i Boston inspirerer til international uddannelse

7 dage i Boston inspirerer til international uddannelse

For 26 unge talentfulde legatmodtagere var varm kakao, familiehygge og gråvejr i efterårsferien udskiftet med en studietur til den prestigefyldte universitetsby Boston, hvor besøg på verdenskendte universiteter, møde med elitestuderende og sightseeing var på programmet.

 

Harvard University er et af verdens mest prestigefyldte universiteter. Med 75 nobelprismodtagere, som bevis for kvaliteten af dets uddannelse, var der rig inspiration at hente, da 26 unge naturfagstalenter tog til Boston for at lade sig inspirere til deres videre uddannelsesforløb.

 

”Det var selvfølgelig lidt nervepirrende at skulle rejse til USA med andre, som man ikke kender i forvejen. Men det var vildt godt at opleve studiemiljøet i USA og besøge Harvard, som man ellers kun har set på film,” fortæller Amalie Keller fra Tørring Gymnasium.   

 

De 26 talenter modtog alle i august et legat fra foreningen Insero Horsens og Familien Hede Nielsens Fond, som bestod af en studietur til Boston. Legatmodtagerne kommer fra uddannelsesinstitutioner i Horsens, Hedensted og Vejle.

 

Men hvad var højdepunkterne på studieturen til Boston, og hvordan var det egentligt at gå i fodsporene på verdensberømte nobelprismodtagere og nogle af de skarpeste hjerner i verden? Læs mere i dagbogen fra Boston herunder.

Dagbog fra Boston

undefined

 

Søndag – Alt er bare større i USA

Efter en rolig rejsedag dagen forinden er de 26 legatmodtagere nu klar til at gå på opdagelse i universitetsbyen Boston. Dagen går med kulturelle oplevelser i byen både til havs, til fods og oppe i højderne. Talenterne tager på rundtur i et amfiebiekøretøj, hvor de ser highlights og får indblik i byens historie. Derefter er der hvalsafari på programmet, hvor sejlturen, der normalt varer tre timer, bliver til fem med høj bølgegang. Heldigvis er der både sæler og hvaler at se på turen.

 

Dagen slutter af med Skywalk på 50. etage i Prudential Center, som byder på en flot udsigt med 360 graders view over Boston.

 

undefined

 

Mandag – Store oplevelser på verdenskendte universiteter

Endelig kommer dagen, som mange af talenterne har set særligt frem til. I dag besøger legatmodtagerne de verdenskendte universiteter MIT og Harvard. Rundvisningerne på skolerne bliver ledt af engagerede tidligere studerende, som fortæller gamle og nutidige historier om livet på de to universiteter.

 

”Det har virkelig været en øjenåbner at møde andre, som studerer på MIT og Harvard. Det er gået op for mig, at jeg faktisk har noget tilfælles med dem og, at hvis jeg virkelig vil det nok, så har jeg også en chance for at studere der,” fortæller Malak Tumeh, som til dagligt læser på Rosborg Gymnasium.

 

Efter at have trådt i fodsporene på nobelprismodtagere og nogle af de skarpeste hjerner inden for naturvidenskaben fortsætter turen på MIT Museum. Aftenen byder efterfølgende på gode råd fra danske Nikolaj Nørgaard Mühlbach, som opholder sig i Boston i forbindelse med sin PhD. på MIT inden for økonometri og Machine Learning.

 

”Jeg har i lang tid overvejet at studere i udlandet. Derfor var det virkelig spændende at høre om, hvordan det egentligt er at læse i Boston og høre om hele processen i at nå dertil. Jeg føler mig klart mere informeret og afklaret i forhold til hvad jeg skal fremover,” fortæller Kristian Liboriussen, som går på Learnmark Gymnasium i Horsens. 

 

undefined

 

Tirsdag – Robotarme og tilfældigt møde professor

Legatmodtagerne oplever ikke kun studielivet udefra, men oplever også på egen hånd, hvordan man på Tuft University arbejder på at udvikle nye teknologier, der løser helt fundamentale problemer.

 

Dagen indledes med rundvisning i universitetets makerspace og på campusområde, hvor talenterne blandt andet støder på en engageret professor, som viser, hvordan Tuft-studerende udvikler hjælpemidler til mennesker, der lider af handicap. Det viser sig at være en perfekt indledning til dagens første opgave på Center for Engineering Education and Outreach (CEEO). Her får talenterne mulighed for at sætte egen viden i spil, da de skal programmere en arm, der skal kunne gribe og løfte genstande fra et sted til et andet sted.

 

”Det var en helt anden måde at arbejde på end den sædvanlige faglige sammenhæng, som jeg er vant til i gymnasiet. Jeg elsker at nørkle teknologier, og her fik jeg mulighed for at arbejde med robotter. Det var fedt bare at få stillet materialer til rådighed til at opfinde og nørde,”fortæller Malak Tumeh. 

 

Om aftenen besøger talenterne Artisans Asylum, et kæmpe makerspace, hvor alt fra kunstnere til elektroniknørder mødes og dyrker deres hobby eller start-up.

 

undefined 

Onsdag – Danske opfindelser på amerikansk grund  

Onsdag står i kreativitetens tegn. På Tufts University bliver de danske legatmodtagere nemlig udfordret af de amerikanske studerende. Hjælp os med at gøre vores liv som studerende nemmere! Med Lego Mindstorms som værktøj bruger talenterne dagen på at programmere og opfinde.

 

En robot til at vende siderne i studiebøgerne, et værktøj til at holde sig vågen under forelæsningerne og hjælp til at sortere affald på campus er bare nogle af de gode ideer, der bliver opfundet på dagen. Til sidst vurderer lokale eksperter fra universitetet talenternes opfindelser – og der er stor tilfredshed med iderigdommen fra Danmark.

 

Dagen slutter af med oplæg fra Mads Linander Bernitt fra Lautec, som i dag er konsulent for det til dato største havvindmølleprojekt i USA, Vineyard Wind. Her får legatmodtagerne et indblik i hans uddannelsesvej til en international karriere, som meget vel kan ende med at ligne deres egen fremtid.

 

undefined

 

Torsdag – Optag på amerikanske universiteter frister

Torsdag, som også er legatmodtagernes sidste hele dag i Boston, starter med en bustur til Bostons forstæder for at besøge det kun 22 år gamle Olin College og det 100 år gamle Babson College, der begge er internationalt anerkendt inden for ingeniør- og entreprenørskabsuddannelse. Her deltager talenterne i en admission tour, hvor de side om side med amerikanske studerende får indblik i, hvordan man søger ind på de amerikanske skoler.

 

Om aftenen mødes gruppen med én af sidste års legatmodtagere, Anders Ørnsvig, som fortæller om den proces, han er i gang med for at søge optagelse til en bachelor på MIT.

 

undefined

 

Fredag – Afrejsedag og shopping

Ugen har været krydret med faglige og kulturelle oplevelser. Nu er dagen kommet, hvor turen atter går hjem til Danmark. Nogle af legatmodtagerne besøger Boston Science Museum, mens andre griber chancen for at shoppe i downtown Boston

3 talenter før afrejse