7 ting du sikkert ikke vidste om Insero Horsens

7 ting du sikkert ikke vidste om Insero Horsens

Q: Fond, forening, forretning, energiselskab? – hvad er Insero Horsens?

 

A: Insero Horsens bliver ofte i daglig tale omtalt som en fond, men juridisk set er Insero Horsens en forening, som man kan blive medlem af, hvis man har hus, sommerhus eller virksomhed i vores lokalområde mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde.

 

Der er mange, som forbinder Insero Horsens med et energiselskab - og det er der en rigtig god grund til. Insero Horsens blev nemlig stiftet 1. januar 2008, under navnet Energi Horsens. Stiftelsen var et resultat af fusionen mellem det tidligere elselskab Energi Horsens og energiselskabet NRGi i Aarhus.

 

På fusionstidspunktet havde Energi Horsens a.m.b.a en merværdi i forhold til det gamle NRGi, som primært bestod af aktier i DONG Energy. Repræsentantskabet i forsyningsselskabet Energi Horsens besluttede at placere merværdien i en forening til gavn for virksomheder, borgere og institutioner i det gamle forsyningsområde.

Q: Hvorfor dækker Insero Horsens ikke hele Horsens, Hedensted og Vejle Kommuner?

 

A: Afgrænsningen for det vi kalder for lokalområdet, stammer fra vores rødder fra energisektoren. Grænsen er nemlig det tidligere energiselskab Energi Horsens’ forsyningsområde. Af den årsag har vi lige siden været fokuseret på at skabe værdi for netop det område. Mange af vores aktiviteter har dog en afsmittende effekt, som rækker ud over lokalområdet.

 

Området, som Insero Horsens dækker, strækker sig fra det nordlige af Horsens til det nordlige af Vejle og helt til Endelave.

Q: Hvad betyder navnet Insero?

 

A: Insero er et latinsk ord og betyder ”at så, at pode”. Og det er præcis, hvad vi forsøget at gøre gennem vores investeringer: så nogle frø i lokalområdet, som gør, at det vokser sig endnu stærkere. 

 

Navneændringen fra Energi Horsens til Insero Horsens blev vedtaget af repræsentantskabet i 2012. 

Q: Hvor mange projekter har Insero Horsens egentlig bakket op om?

 

A: Fra en økonomisk håndsrækning til en sportsklub, en udviklingskonference for lokale skolelærere til en legatrejse for dygtige elever på ungdomsuddannelser. Siden vi blev stiftet i 2008, har vi uddelt bevillinger for 110 mio. kr. til over 650 lokale projekter.

Q: Hvilke fokusområder har Insero Horsens?

 

A: Vi tror på, at en samlet indsats styrker området mest. Derfor investerer vi både i at udvikle det lokale erhvervsliv, innovationsevne og vidensniveau og samtidig også i at løfte områdets tilbud inden for uddannelse, sport og kultur.  Vores investeringer skaber dynamik i erhvervslivet og bidrager til at skabe nye arbejdspladser, teknologier og tilbud. 

 

Insero Horsens skal samtidig være en evergreen, som også i fremtiden gør en mærkbar forskel. Derfor forrenter vi kapitalen gennem kapitalforvaltning og investering i virksomheder og ejendomme. Alle vores investeringer har et langsigtet perspektiv med det overordnede formål at skabe et positivt afkast.

Q: Hvem er den øverste myndighed i Insero Horsens?

 

A: Den øverste myndighed er repræsentantskabet, der er valgt ind af medlemmerne i det geografiske område, som Insero Horsens dækker – området mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde.

 

Repræsentantskabet spiller en vigtig rolle som ambassadører for Insero Horsens. De giver indspark til vigtige beslutninger og bidrager til at synliggøre Insero Horsens og vores aktiviteter i lokalområdet. Repræsentantskabet godkender årsregnskabet og vælger bestyrelsen i Insero Horsens blandt medlemmerne af repræsentantskabet.

Q: Hvordan kan jeg engagere mig i Insero Horsens? 

 

A: For at blive medlem af Insero Horsens skal du have bopæl eller sommerhus i vores lokalområde mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde. Det koster ikke noget at være medlem og du kan til enhver tid skriftligt melde dig ud igen.

 

Som medlem kan du stille op til valg til repræsentantskabet. Der afholdes valg til repræsentantskabet i ét af fire valgområder hvert år, og repræsentantskabsmedlemmerne vælges for en fireårs periode. I 2021 blev der afholdt valg i valgområde A og i 2022 i valgområde B.

Eksempler på aktiviteter
Mads Jepsen
Sponsorat Sport
Lokalt surfertalent på OL-jagt – vil være verdens bedste
Læs Mere
Kolde gys og fællesskab er populært: Vinterbadeklubber vinder frem i lokalområdet
Case Vinterbadning
Kolde gys og fællesskab er populært: Vinterbadeklubber vinder frem i lokalområdet
Læs Mere
170 naturfagslærere tænker undervisningen Ud af Boksen
Konference Ud Af Boksen 2021
170 naturfagslærere tænker undervisningen ’Ud af Boksen’
Læs Mere
Nysgerrige piger og drenge bliver vaccineforskere og hackere for en dag
Camp Summer Science Camp
Nysgerrige piger og drenge bliver vaccineforskere og hackere for en dag
Læs Mere