Børn og unge deler passion for at tegne til tegnefestival

Børn og unge deler passion for at tegne til tegnefestival

Efter et års pause vender Tegnefestivalen tilbage i uge 11, 2019 i Horsens. Her mødes børn og unge fra hele landet for at dele deres passion for tegning.

 

Tegnefestivalen sætter fokus på tegningens mange discipliner og potentiale som udtryksform. Over en hel uge kan børn og unge prøve kræfter med tegningens kunst i form af kreative workshops og events rundt omkring i Horsens og på Kunstmuseet.

 

I forbindelse med tegnefestivalen bliver der også afholdt et decideret DM i Tegning. DM i Tegning er baseret på grundstenene, fællesskab, indlæring og konkurrence. Her har børn og unge mellem 9 og 22 år kvalificeret sig ved at løse en hjemmeopgave, som har sendt dem videre til livekonkurrencen, som finder sted d. 16. marts på Horsens Kunstmuseum.

 

”Vi arbejder bredt med elevernes kompetencer, fordi et møde mellem viden fra mange forskellige, faglige discipliner er nødvendige, når en kreativ tankegang skal udvikles. Det gælder både på Billedskolen og i regi af Tegnefestival og DM i Tegning”, siger Jannik Broz, Billedskoleleder ved Billedskolen Horsens.

 

Stærke lokale oplevelser

Insero Horsens arbejder for at gøre lokalområdet attraktivt, blandt andet ved at bakke op om lokale sports- og kulturaktiviteter – her passer Tegnefestivalen godt ind.

 

”Tegnefestivalen nærer til børn og unges nysgerrighed og kreativitet gennem udfordrende workshops, sjove aktiviteter for alle og meget mere – det er vi glade for at bakke op omkring”, siger Berit Lehmann Kristiansen, medlems- og bevillingschef ved Insero Horsens.

 

Tegnefestivalen finder sted i uge 11 fra d. 12.- til 17. marts. Aktiviteterne foregår på Horsens Kunstmuseum og Kulturstationen, hvor Billedskolen Horsens også holder til.