DEN EUROPÆISKE MIDDELALDERFESTIVAL

Et rigt og varieret kulturliv er vigtigt for et lokalområde, som satser på fremgang ved blandt andet at tiltrække iværksættere og virksomheder. Arrangementer som evner at samle aktører på tværs af kommunale institutioner, erhvervsliv, frivillige foreninger og borgere skaber nye muligheder for samarbejder og etablerer nye kontakter.

 

Et ekko af middelalderen
Den Europæiske Middelalder Festival i Horsens omdanner hvert år FÆNGSLET til et middelaldermarked med al hvad der tilhører af musik, ridderturneringer, gøglere, madboder, udstillinger, handel og håndværk. Insero Horsens har bidraget til festivalen siden 2008, blandt andet med et stort lysshow i 2013. I 2014 gik bidraget til udstillingen ”Tolkiens Univers – Et ekko af middelalderen”, som præsentere verdens største samling af genstande og rekvisitter fra filmatiseringerne af Hobbitten og Ringenes Herre.

 

Tolkiens univers har i flere år være genstand for den øgede interesse for middelalderen, og udstillingen tiltrak mange Tolkien-fans og middelalder-interesserede til Horsens. I løbet af den første weekend lagde mere end 1700 besøgende vejen forbi. Samlingen fik premiere til den Europæiske Middelalderfestival og var åbent for besøgende frem til efterårsferien. 

 

Med bidrag fra Insero Horsens kunne Den Europæiske Middelalderfestival endnu engang forny sig væsentligt ved at tiltrække samlingen, hvis størrelse er uden sidestykke i Europa.

 

Fakta om projektet

  • Udstillingen består af 150 unikke kopier af genstande fra filmatiseringerne af Ringenes Herre og Hobbitten.
  • Samlingen var udstillet på FÆNGSLET i Horsens i efteråret 2014.
  • Udstillingen blev til med støtte fra CASA og Insero Horsens.