Der er fortsat fart på salget af batteridrevne biler i Norge

Der er fortsat fart på salget af batteridrevne biler i Norge

Et rekordsalg på hele 18.262 batteridrevne biler i første kvartal af 2017 bringer den samlede bestand op på 180.585 på tværs af de Nordiske lande. Første kvartal i 2017 sætter rekorden for flest solgte batteridrevne biler nogensinde og Norge bidrager fortsat mest til væksten med en andel af salget på 75%.

 

Salget af elbiler og plug-in hybrider i Norden rundede 18.262 i det første kvartal af 2017. Det betyder, at der nu er 180.858 ladbare biler på vejene i de Nordiske lande. Dette er offentliggjort i den nyeste udgave af industri-publikationen Insero Quarterly, som præsenterer den seneste udvikling i salget af batteridrevne biler i de Nordiske lande. En interessant ting at bemærke er, at segmentet for plug-in hybrider bidrager væsentligt til væksten i Norge:

 

”Plug-in hybrider har for alvor markeret sig på det Norske marked og udgør nu 48% af det samlede antal solgte batteridrevne biler og bidrager således væsentligt til væksten i Norge. Særligt Passat GTE modellen har vist sig at falde i nordmændenes smag og udgør mere end 12% af salget i første kvartal”, forklarer Jens Christian Morell Lodberg Høj fra E-Mobility teamet hos Insero.

 

I alt blev der solgt 13.674 batteridrevne biler i Norge i løbet af første kvartal i 2017, hvilket udgør 75% af det samlede salg i Norden. Sverige kommer ind på en andenplads med 21% af det samlede salg efterfulgt af Danmark og Finland med henholdsvis 3% og 1%. Faktisk kan vi se, at i januar 2017 udgjorde batteridrevne biler alene mere end 50% af det samlede bilsalg i Norge.

 

Traditionelle elbiler vinder frem i plug-in hybrid-landene
Det svenske og finske marked bærer præg af en høj popularitet blandt plug-in hybrider, som udgør mere end to tredjedele af salget. Dog kan vi i første kvartal af 2017 se, at antallet af rene elbiler er steget i forhold til tidligere og nu udgør 29% og 22% af markedet. Særligt har Nissan Leaf og Tesla modellerne markeret sig i salget.

 

”Parallelt med at vi ser Norge, som traditionelt har foretrukket batteridrevne elbiler, øge sin andel af plug-in hybrider, ser vi, at Sverige og Finland øger sine andele af traditionelle batteridrevne biler. Det er et udtryk for vækst i et kvartal, som har været det bedste kvartal salgsmæssigt nogensinde i Norden”, siger Jens Christian Morell Lodberg Høj fra E-Mobility teamet hos Insero.

 

Elbusser – en del af fremtidens offentlige transport
Teknologien for elbusser er stadig på et tidligt stadie og gennemgår løbende udvikling – specielt drevet af den accelererede batteriudvikling. På nuværende tidspunkt er der stadig begrænset erfaring med elbusser, men vi ser dog resultater rundt omkring, som viser en pålidelig teknologi. Vi har set udviklingen tage fart inden for senere år og den vil helt sikkert fortsætte i samme tempo. I temasektionen af Insero Quarterly zoomer vi ind på de nyeste tendenser indenfor elbusser. Er du interesseret i at holde dig på forkant med udviklingen på det nordiske elbilmarked i form af den seneste salgsstatistik og de nyeste tendenser? Så tilmeld dig et gratis abonnement på branchepublikationen Insero Quarterly her og få den sendt direkte til din mailboks. Publikationen er også tilgængelig ved kontakt til Jens Christian Morell Lodberg Høj på jclh@insero.com.