Ejendomsselskabet CASA A/S og Insero Horsens indgår aftale om transaktion af ejendomme

Ejendomsselskabet CASA A/S og Insero Horsens indgår aftale om transaktion af ejendomme

Foreningen Insero Horsens og Ejendomsselskabet CASA A/S har indgået aftale om videreførelse af ejendommen på Chr. M. Østergaards Vej 4A. Det betyder, at CASA overtager det fulde ejerskab af ejendommen, mens Insero Horsens overtager ejerskabet af to erhvervsejerlejligheder på fodboldstadionet CASA Arena.

 

Til sommer står det nye Campus Horsens ved banegårdspladsen i Horsens færdig. Her fortsætter VIA University College og Insero Horsens deres samarbejde og skaber et nyt innovationsmiljø. Det betyder samtidig, at ejendommen på Chr. M. Østergaards Vej 4A, som i mere end ti år har huset udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park, fra sommeren 2021 vil stå tom. Den udfordring har ejerne bag ejendommen nu fundet en løsning på.

 

”I samarbejde med Ejendomsselskabet CASA A/S har vi undersøgt, hvordan ejendommen bedst videreføres og klargøres til nye formål. Fremfor at eje 50% af en ejendom uden aktiviteter der understøtter formålet med Insero Horsens, har vi fundet en løsning, hvor CASA overtager ejendommen og ansvaret for videreførelse, mens Insero Horsens overtager ejerskabet af to ejerlejligheder, som allerede er fuldt udlejet til en stærk virksomhed med mange lokale arbejdspladser”, siger Kim Søgård Kristensen, som er administrerende direktør for Insero Horsens.

 

Den indgåede aftale betyder konkret, at Insero Horsens overtager ejerskabet af to erhvervsejerlejligheder på langsiden af fodboldstadionet CASA Arena fra Ejendomsselskabet CASA A/S, mod at CASA overtager det fulde ejerskab af ejendommen på Chr. M. Østergaards Vej 4A.

 

Videreførelse af ejendommen til andre formål

CASA ejer i forvejen en række andre bygninger på Chr. M. Østergaards Vej og har herved mulighed for at udvikle videre på miljøet omkring ejendommen.

 

”Vi har i fællesskab med Insero Horsens fundet en god model, som gavner alle parter. Vi ser frem til at videreudvikle ejendommen på Chr. M. Østergaards Vej 4A, så den igen i fremtiden kan rumme værdiskabende aktiviteter, som tilfældet har været gennem de seneste mange år”, siger Per Hansen, som er direktør ved Ejendomsselskabet CASA A/S.

 

I årenes løb har over 100 virksomheder og studenteriværksættere haft deres gang i Vitus Bering Innovation Park og gjort brug af de faciliteter, som har udgjort kernen i parkens arbejde for at fremme iværksætteri og innovation. Udviklingsparken har samtidig samlet virksomheder, erhvervsfolk og andre interesserede til over 100 forskellige arrangementer, der har givet ny viden og inspiration til, hvordan man kan vækste sin forretning.

 

Fra Horsens Kommune er der opbakning til, at de to lokale aktører har fundet en tilfredsstillende løsning. Under forhandlingsforløbet er borgmester for Horsens Kommune, Peter Sørensen blevet orienteret og har givet sin fulde opbakning til at CASA og Insero Horsens har fundet en god løsning på videreførelsen af to meget centrale bygninger i Horsens Kommune.