Elever udforsker teknologiens grænser hos Insero

Elever udforsker teknologiens grænser hos Insero 

Tre elever fra Østerhåbsskolen har som led i et undervisningsprojekt besøgt Insero og indsamlet viden om forskellige teknologier, deres muligheder og deres begrænsninger.

 

Verden i dag udvikler sig i et hæsblæsende tempo, og teknologien stormer derudaf. Men hvilke teknologiske muligheder er der egentlig i dag – og hvilke begrænsninger?
Det har tre elever fra Østerhåbskolen sat sig for at undersøge som en del af deres projektopgave med fokus på ”Grænser”, der foregår i uge 25.
For at undersøge teknologiens grænser nærmere har William Koldbech Valbjørn Skov på 13 år, Mads Kolding Damgaard på 13 år og Magnus Gaarde Eilersen på 14 år allieret sig med eksperter fra Insero.

 

Vidensbanken blev fyldt

Ved at gå på opdagelse i robotter, flyteknologi, smart cities og kunstig intelligens fik drengene baggrundsviden om teknologiens muligheder og begrænsninger.

 

Vi vil gerne præsentere et godt projekt, så derfor er det fedt at få en masse viden om de her emner,” lyder det fa William Koldbech Valbjørn Skov.

 

Hvis vi ikke havde besøgt Insero, så skulle vi have ledt på google efter den her viden. Men nu har vi et meget bedre grundlag for både vores projekt, men også for at svare på spørgsmål, når vi skal fremlægge,” tilføjer Magnus Gaarde Eilersen.

 

Intelligente skraldespande i Horsens

En af de afdelinger, som de tre elever besøgte, var Energy Innovation. Her hørte de om, hvordan data og sensorer bliver brugt til at gøre byen smartere – blandt andet i Horsens, hvor sensorer holder øje med fyldte skraldespande og rottefælder, som udelukkende bliver tømt efter behov og dermed sparer tid og penge for kommunen.

Før vi snakkede med Claus [Weber], troede vi bare, at smart cities var ting i stil med, at et køleskab selv bestilte mad. Vi var ikke klar over, at man kunne bruge teknologien på at have smarte skraldespande eller på at styre trafikken intelligent,” siger Mads Kolding Damgaard.

Claus Weber, som introducerede de tre drenge til flere hidtil ukendte muligheder med smart cities, var glad for at kunne give dem ny viden:

 

Når nogle søger den viden, vi sidder med her, så er det en indikator på, at det, vi er i gang med, er i andres interesse. At vi så samtidig kan få de her unge mennesker sporet dem i retning af de naturvidenskabelige fag er kun godt,” fortæller han.

 

Efter besøget er det da også skabt en større interesse blandt de tre teenagere, der alle er enige om, at mange af de teknologier, som eksperterne hos Insero sidder med, virker fascinerende.

 

Det er spændende at se, hvordan det, der bliver udviklet her, bliver brugt i virkeligheden,” understreger William Koldbech Valbjørn Skov.

 

Næste skridt for de tre drenge er at sortere i al den nye viden og beslutte, hvad der skal præsenteres foran resten af klassen, og hvad der kan gemmes til næste projekt.

 

Motiverede unge former fremtiden

Ved at motivere og inspirere unge mennesker som eksempelvis Mads, Magnus og William til at uddanne sig inden for naturvidenskab og teknologi, er vi med til at sikre fremtiden. For at skabe nye grønne løsninger, der kan løse fremtidens udfordringer, kræver det de rette kompetencer og vidensniveau. Derfor er det vigtigt at styrke samspillet mellem uddannelse og erhverv, så unge mennesker udvikler disse kompetencer. 

 

Få flere gode uddannelseshistorier fra Insero ved at tilmelde dig nyhedsbrevet her under:

* indicates required
Persondatapolitik