Elever undersøger bæredygtige byggerier til Forskningens Døgn

Elever undersøger bæredygtige byggerier

Som en del af Forskningens Døgn, der bliver afholdt fra den 20.-26. april, kan elever i Horsens få et unikt indblik i, hvad der skal til for at skabe et bæredygtigt byggeri – og hvordan deres egen skole kan blive bæredygtig. Det sker, når eksperter fra Insero holder workshop onsdag den 25. april.

 

Den 20.-26. april står i videnskabens og forskningens tegn, når Forskningens Døgn ruller ud på tværs af landet. Forskningens Døgn er en landsdækkende forskningsfestival, der siden 2005 er blevet afholdt årligt. Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

 

Workshop med eksperter

I forbindelse med Forskningens Døgn sætter Insero fokus på bæredygtigt byggeri, når eleverne på Horsens Statsskole bliver inviteret til workshop onsdag den 25. april.

 

Det særlige interessante ved vores bidrag til Forskningens Døgn i år er, at workshoppen er udviklet og bliver faciliteret af kolleger fra forskellige afdelinger i Insero. Det betyder, at eleverne blandt andet får mulighed for at møde en ekspert, der på en inddragende måde formidler interessante forskningsresultater indenfor bæredygtigt byggeri,” forklarer Sine Bjerre Martinussen, uddannelseskonsulent ved Insero.

 

Bæredygtigt byggeri i praksis

Ikke nok med at eleverne møder en ekspert i bæredygtigt byggeri, så skal de umiddelbart efter oplægget selv omsætte deres nyerhvervede viden. Gennem en innovationsproces skal de komme med deres bud på bæredygtige løsninger til, hvordan fysiske områder på deres egen skole kan renoveres. Det skal de gøre ud fra tre principper indenfor bæredygtighed, hvor de både har det sociale, det økonomiske og det miljømæssige perspektiv for øje.

 

Vi tror på, at eleverne får mest ud af workshoppen og tilegner sig ny viden om forskning bedst, hvis de får mulighed for at sætte sig selv i spil og i fællesskab anvender denne viden,” lyder det fra Sine Bjerre Martinussen.

 

I Horsens Kommune arrangeres Forskningens Døgn af Horsens Kommune, Insero, VIA University College Campus Horsens, Hospitalsenheden Horsens, Industrimuseet, og Fængselsmuseet.

 

Læs mere om Forskningens Døgn her.