Farvel til Vitus Bering Innovation Park

Til sommer siges der farvel til udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park og goddag til Construction Center Denmark

Når det nye Campus Horsens ved banegårdspladsen i Horsens står færdig, skaber Insero Horsens og VIA University College sammen et nyt innovationsmiljø med fokus på bygge- og konstruktionsbranchen. Det betyder samtidig et farvel til Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaards Vej 4A.

 

Flytningen væk fra den nuværende adresse på Chr. M. Østergaards Vej til den nye campusgrund i hjertet af Horsens byder på mere end blot en ny beliggenhed for udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park. Aktiviteterne bliver fremover fokuseret inden for bygge- og konstruktionsbranchen under navnet Construction Center Denmark, hvilket betyder et farvel til navnet Vitus Bering Innovation Park.

 

Gennem mere end 10 år har VIA og Insero Horsens i fællesskab drevet udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park med blandt andet succesfulde iværksættere, interesse fra det internationale samfund og samarbejder mellem uddannelse og erhverv. Når VIA og Insero Horsens til sommer flytter til Campus Horsens skærper vi fokus og skaber et nyt innovationsmiljø.

Bjarne Grøn, digitaliseringsdirektør i VIA University College og bestyrelsesformand for det nye Construction Center Denmark.

I årenes løb har over 100 virksomheder og studenteriværksættere gjort brug af kontor- og mødefaciliteter, virksomhedsrådgivning og adgang til den nyeste viden og teknologi, som hos Vitus Bering Innovation Park har udgjort kernen i arbejdet for at fremme iværksætteri og innovation. Udviklingsparken har tillige samlet virksomheder, erhvervsfolk og andre interesserede til over 100 forskellige arrangementer, der har givet ny viden og inspiration til, hvordan man kan vækste forretningen.

 

Læs også: Nyt innovationsmiljø ser dagens lys i Horsens

 

Yderligere vækstskabelse og fremdrift

Kim Søgård Kristensen og Bjarne Grøn fremhæver, at bygge- og konstruktionsbranchen både historisk og i dag er en særlig styrkeposition i Horsens, som det vil være til gavn lokalt og nationalt at fokusere yderligere på.

 

”Med Construction Center Denmark skaber vi et nyt innovationsmiljø, hvor rådgivere, leverandører og aktører inden for bygge- og konstruktionsbranchen kan finde ny viden, stærke partnerskaber og forretningsskabende initiativer. Det skal bidrage til at udbrede den lokale styrkeposition og sætte yderligere skub i den bæredygtige udvikling inden for branchen,” siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør for Insero Horsens.

 

Flere af nuværende lejere i Vitus Bering Innovation Park flytter med til de nye og anderledes rammer i Construction Center Denmark. Andre har valgt at finde andre kontormiljøer og hjælpes her godt videre.

 

Vitus Bering Innovation Park fraflyttes officielt til sommer, hvorefter Construction Center Denmark ved Campus Horsens indvies ved en endnu ikke fastsat dato. Allerede nu vil navnet Construction Center Denmark dog blive brugt i officielle sammenhænge.