Future Mobility løftede sløret for nye tendenser i elektrisk transport

Future Mobility løftede sløret for nye tendenser i elektrisk transport

 

På denne uges Future Mobility-møde, arrangeret af Copenhagen Electric og Danmarks erhvervsklynge for e-mobilitet, kom det frem, at tyske bilproducenter overvejer at udvide forretningen til ladebranchen. Positive takter i salget af elbiler blev desuden bekræftet af Nissan, der fortalte, at salget af 2. generation Leaf til private danskere i marts måned oversteg det totale salg af den foregående generation.

 

Tirsdag den 10. april 2018 samledes 40 deltagere for at udveksle viden og blive opdateret på fremtidens elektroniske og grønne transport. Bag mødet stod Copenhagen Electric, der er Region Hovedstadens elbilsekretariat og Danmarks erhvervsklynge for e-mobilitet, som er etableret af Insero.

 

Læs mere om e-mobilitetsklyngen her. 

 

Mødet løftede blandt andet sløret for, at tyske bilproducenter nu overvejer at udvide deres forretning ved at gå ind i ladebranchen. Det er helt nye oplysninger, der potentielt set kan få stor betydning for udbredelsen af elbiler og for de virksomheder, der er i markedet nu.

 

At Ionity er grundlagt af den tyske bilbranche vidste vi i forvejen, men at Ionity ikke selv skal stå for salget af strøm, men kun fungere som platform var nyt for mig. Det var også nyt for mig at bilmærkerne selv vil stå for det,” sagde Jens Christian Morell Lodberg Høj, Chief Innovator i e-mobilitet hos Insero og arrangementets moderator.

 

Derudover viste dugfriske salgstal fra Nissan, at der er blevet solgt flere elbiler af den nyeste Leaf-model til danske private brugere i marts måned end hele den foregående model totalt set har solgt.

Der er en masse energi på de her klyngemøder, og selvom jeg har været en del af markedet i nogle år, bliver jeg altid inspireret her

Claus Amtrup Andersen, CEO i Eurisco.

Værdifuldt samarbejde

De 40 deltagere kom alle fra virksomheder, der har en solid kobling til e-mobilitetsbranchen. Sammen med Region Hovedstaden arbejder klyngen for udbredelsen af og ikke mindst virksomhedsskabelsen i elektrisk og grøn transport.

 

”Grundtanken ved den her slags klyngemøder er, at medlemmerne sidder med de samme problemer og udfordringer, så ved at samle dem rundt om bordet, så er der en hurtigere vej hen mod at nå løsningen,” forklarede Mette Hoé fra Copenhagen Electric.

 

Ud over ny viden til de deltagende medlemmer så modtog netop Copenhagen Electric også værdifuldt input fra deltagerne til, hvordan Region Hovedstaden kan arbejde videre med at fremme elektrisk og grøn transport.