Horsens Gymnasium og HF etablerer nyt fødevarelaboratorium

I forbindelse med udbygningen af Horsens Gymnasium & HF etablerer skolen et fødevarelaboratorium. Det skal bringe skolen helt i front blandt danske gymnasier, hvor der tilbydes eksperimenterende undervisning og muligheder for virksomhedssamarbejder inden for levnedsmiddelindustrien.

 

Eleverne på Horsens Gymnasium & HF har fået helt nye muligheder for at eksperimentere og lave kreative forsøg i biologi, kemi og bioteknologi. Det skyldes, at skolen netop har etableret et helt nyt fødevarelaboratorium med mulighed for eksperimenterende undervisning og virksomhedssamarbejder. 

 

”Vi har længe haft et ønske om at etablere et Food-lab, hvor eleverne kan lave eksperimenter inden for fødevarer og sundhed – det er jeg rigtig glad for nu er blevet en realitet. I det nye laboratorium har vi samtidig mulighed for at udbygge samarbejdet med de mange fødevarevirksomheder i Horsens og Hedensted”, siger Flemming Steen Jensen, rektor på Horsens Gymnasium & HF.

 

Det nye laboratorie giver gymnasiet mulighed for at tage undervisningen til nye højder og samtidig udvide emner som sundhed, bæredygtighed og fødevareproduktion til de øvrige naturvidenskabelige studieretninger på skolen.

 

”Det nye Food-lab betyder, at Horsens Gymnasium & HF nu er med helt fremme blandt danske gymnasier, hvor der tilbydes eksperimenterende undervisning og virksomhedssamarbejder inden for levnedsmiddelindustrien. Vi kan nu løfte undervisningen i specielt fagene Bioteknologi, Biologi og Kemi i en helt ny eksperimentel retning og give eleverne mulighed for at udforske nye områder og ligefrem smage på produkterne”, siger Lars Moeslund, underviser i bioteknologi, biologi og kemi på Horsens Gymnasium & HF.

 

Horsens Gymnasium & HF er en sammenlægning af de tidligere gymnasier Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium med i alt 1.250 elever og 120 lærere.

 

Læs også: Trin-for-trin guide: Sådan søger du midler til dit projekt

 

500.000 kr. fra Insero Horsens til teknologi og udstyr

Horsens Gymnasium & HF har i forbindelse med etableringen af fødevarelaboratoriet modtaget en bevilling på 500.000 kr. fra foreningen Insero Horsens.

 

”Et Food-lab kræver meget avanceret teknologi, som f.eks. sensorer, elektroforeseudstyr og mikroskoper. Vi er meget taknemmelige for, at Insero Horsens med deres gavmilde bevilling giver os mulighed for i samarbejde med byens erhvervsliv at gennemføre en ambitiøs og virkelighedsnær undervisning på allerhøjeste niveau”, siger Flemming Steen Jensen.

 

Bevillingen fra Insero Horsens går konkret til indkøb af teknologi og teknisk udstyr, som sensorer, elektroforeseudstyr, gaskromagraf og mikroskoper.

 

”Med det nye fødevarelaboratorium på Horsens Gymnasium & HF har skolen mulighed for at udvikle undervisningen i de naturvidenskabelige fag yderligere. Samarbejdet med lokale virksomheder giver samtidig eleverne perspektiv på mulige karriereveje når de er færdige på gymnasiet. Vi er rigtig stolte af at støtte op om det nye fødevarelaboratorium og glæder os til at se de nye teknologier og udstyr sat i anvendelse”, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør for Insero Horsens.

 

Det nye fødevarelaboratorium blev taget i brug i begyndelsen af 2022.