Hver 10. bil solgt i de nordiske lande er elektrisk

Hver 10. bil solgt i de nordiske lande er elektrisk

Salget af elbiler i 2018s andet kvartal i Norden nåede en ny milepæl, da der nu sammenlagt er solgt mere end 300.000 elbiler siden 2009. Udviklingen i årets andet kvartal svarer til, at hver 10. bil, der blev solgt det kvartal i Norden, var en elbil.

 

Klimaforandringer påvirker verden mere og mere, og brugen af fossile brændstoffer er en af de helt store syndere. Der er dog flere lande og bilproducenter, som forpligter sig til at udvikle elbiler for på den måde at reducere brugen af fossile brændstoffer. Derfor kommer de seneste salgstal for elbiler i Norden som en god nyhed for vores klima.

 

Salgstallene for årets andet kvartal viser, at der nu sammenlagt er mere end 300.000 registrerede elbiler, som kører rundt på de nordiske veje. Derudover betyder denne udvikling i salget, at elbiler i kvartalet udgjorde 10% af det samlede bilsalg i Norden.
Dette rapporterer industripublikationen Insero Quarterly, der har præsenteret indsigter og salgstal for det nordiske elbilmarked siden 2009.

 

Der er stadig store forskelle mellem de nordiske lande, men trods det oplever vi vækst i alle markeder. Det betyder, at omstillingen fra biler, der kører på fossile brændstoffer til biler, der kører på el, er godt på vej,” lyder det fra Jens Christian Morell Lodberg Høj, Chief Innovator i Mobility ved Insero.

 

Rekordsalg på tværs af Norden

Milepælen med mere end 300.000 registrerede elbiler siden 2009 kom på baggrund af endnu et kvartal med rekordsalg, hvor hele 29.136 elbiler blev solgt. Salget var i høj grad drevet af Norge, hvor tæt på hver tredje solgte bil i kvartalet var en elbil. Dog oplever samtlige nordiske markeder salgsvækst sammenlignet med forrige kvartal.

 

Salgstallene for Norge, Sverige, Finland og Danmark i 2018s andet kvartal så ud som følger:

  • Norge solgte 19.969 elbiler
  • Sverige solgte 6.230 elbiler
  • Finland solgte 1.743 elbiler
  • Danmark solgte 1.194 elbiler

Sammenligner man salget i årets to første kvartaler med samme periode sidste år, viser tallene, at 2018-salget er 43% højere.

 

Både Finland og Sverige har udvidet deres økonomiske støtte til elbiler, hvilket har haft stor betydning. Derudover er segmentet med plug-in hybridbiler vokset takket være relevante biler til attraktive priser. Der går ikke længe, før det vil give mening for alle at købe en elbil,” forklarer Jens Christian Morell Lodberg Høj.

 

Flere elbiler betyder flere ladestandere

Sideløbende med de mange nye elbiler på vejene, blev der i andet kvartal installeret mere end 1.000 ladestandere på tværs af de nordiske lande. Væksten i de nordiske markeder giver således grobund for investeringer i infrastruktur. I Norge er der eksempelvis 30 elbiler per ladestander, mens der til sammenligning er fem elbiler per ladestander i Danmark.

 

I takt med at vi ser flere og flere elbiler på vejene, så begynder ladestandernes operatører at opleve, at de rent faktisk tjener penge, hvilket medfører, at de er villige til at investere yderligere,” siger Jens Christian Morell Lodberg Høj.

 

Efter ti år med vækst i omsætning og medarbejdere tilpasser Insero nu organisationen, så den er gearet til fremtidig, lønsom vækst. Det betyder blandt andet, at aktiviteter inden for mobilitet bliver sat på hold. Derfor er seneste udgave af Insero Quarterly, som disse tal er fra, også den sidste.