IMPACT Connected Car tilbyder støtte til SMVer og start-ups

EU projektet IMPACT Connected Car tilbyder 2,1 millioner euro i støtte til SMVer og start-ups

IMPACT Accelerator lancerer nu første call i det nye EU projekt IMPACT Connected Car, hvor 60 SMVer og start-ups hver modtager op til 60.000 euro i støtte. Trådløs elektrisk opladning og hackerbeskyttede biler er blandt de innovative koncepter, som allerede er blevet valgt til at deltage i projektet, som har til formål at støtte og skabe et netværk for virksomheder, der kan revolutionere det voksende marked for netværksintegrerede biler.

 

I løbet af de næste fem år forventes den netværksintegrerede bil at revolutionere bilindustriens økosystem og forbrugermarked. Forventningen er, at 220 millioner biler vil være integrerede i 2020, og med et budget 2,1 mio. euro har IMPACT Connected Car til formål at hjælpe SMVer og start-ups med at udnytte denne forretningsmulighed. I norden er det Insero fra Horsens, der står for at rekruttere og koordinere forløbet med de deltagende virksomheder.

 

Programmet identificerer virksomheder, som kan drive udviklingen af nye værdikæder inden for netværksintegrerede biler - i form af køretøjer, infrastruktur og services til både forbrugere og industri. Over de næste par år vil 60 SMVer og start-ups deltage i IMPACT Connected Car, som er koordineret af FundingBox. Virksomhederne modtager hver op til 60.000 euro i finansiering samt ekspertrådgivning og support.

 

IMPACT Connected Car er finansieret af EU under INNOSUP Initiativet. Programmet bygger på erfaringer og viden fra IMPACT Acceleratoren, som har investeret mere end syv mio. euro i 78 start-ups. IMPACT blev for nylig rangeret blandt verdens ti bedste i Gusts Global Accelerator Report, som evaluerede 579 programmer fra fem kontinenter, og programmet blev udnævnt til den næstbedste opstartsaccelerator i European Accelerator Report.

 

undefined

 

Åbent for ansøgninger

Det igangværende åbne call tager imod ansøgninger fra SMVer og start-ups inden for netværksintegrerede biler indtil 10. januar 2018. I løbet af denne periode vil der blive arrangeret en lang række informationsdage over hele Europa såvel som online for at give ansøgerne en dybere forståelse af programmet og ansøgningsprocessen.

 

I marts 2018 vil de bedste 13 selskaber blive valgt til at indgå i et 3-trins 'smartiserings' program, og ved afslutningen af dette vil de modtage op til 60.000 euro i finansiering. De bedste virksomheder har desuden mulighed for at modtage yderligere privat finansiering på op til 200.000 euro fra deltagende venturekapitalfonde.

 

Som i andre IMPACT-programmer vil finansieringen ledsages af et intenst træningsprogram, hvor anerkendte eksperter og internationale iværksættere afholder praktiske forløb på tværs af de forskellige Connected Car Hubs. Derudover vil iværksætterne få adgang til et internationalt netværk af mere end hundrede anerkendte mentorer, virksomhedsstiftere og investorer, som alle er eksperter inden for vigtige videnområder - både i den digitale sektor og i bilindustrien.

 

undefinedDe udvalgte virksomheder kommer til at præsentere deres produkter ved højtprofilerede internationale events, som arrangeres i løbet af året af 4YFN og Mobile World Capital Barcelona. Virksomhederne vil især drage nytte af support og ekspertrådgivning fra virksomhedsledere som Federation Internationale de l’Automobile, Ferrovial Servicios og PSA Peugeot Citröen, og fra ledende klynger og forskningsinstitutioner som PARP og de fem Connected Car Hubs: CTAG, Mov’eo, Insero, LPNTog Autoklastr. Teknisk support og adgang til smart open source software vil blive håndteret gennem FIWARE Foundation.

 

For at inspirere potentielle ansøgere har IMPACT Connected Car forhåndsudvalgt fire banebrydende virksomheder inden for netværksintegrerede biler, som allerede sætter deres aftryk på de nye værdikæder i deres respektive brancher:

 

  • Argus (Israel) tilbyder avancerede cyber-sikkerhedssystemer, der beskytter netværksintegrerede biler mod hackere
  • Botcar (Spanien) leverer smarte kørsels- og overvågningsløsninger
  • Hevo (Holland) har udviklet en innovativ trådløs opladningsteknologi til elbiler
  • Little (Spanien) realiserer prisvenlige, små emissionsfrie transportkoncepter.

Er du SMV eller start-up, og er du interesseret i at komme med i IMPACT Connected Car programmet? Så send din ansøgning her senest den 10. januar 2018.