Innovative ideer ved Investors Open 2018

Iværksættere fra hele landet præsenterede innovative ideer

Vitus Bering Innovation Park emmede af liv og innovative ideer, da innovationhuset for 5. år i træk inviterede til Investors Open i samarbejde med Insero, Business Horsens og andre erhvervsaktører. Investors Open matcher iværksættere og investorer, og fem spændende iværksættere var eksklusivt inviteret til arrangementet, hvor de fik mulighed for at pitche deres idé til investorer på jagt efter nye forretningsmuligheder. I år var programmet desuden udvidet med en åben iværksætter- og investormesse inden selve pitch-delen.

 

Som iværksætter kan det være vanskeligt at navigere i junglen af venturefonde og investorer, som kunne være interesseret i ens forretningside. Netop derfor valgte Vitus Bering Innovation Park for femte år i træk at afholde Investors Open den 12. september.

 

Investors Open kan bedst beskrives som et datingarrangement for iværksættere og investorer, og målet er at hjælpe de deltagende iværksættere med at få adgang til risikovillig kapital. Igen i år var femambitiøse startups derfor inviteret til at pitche deres idé eller produkt for mere end 50 Business Angels, private equity fonde og Klasse A sparringspartnere, som var samlet fra hele landet.

 

To store udfordringer, som de fleste startups støder på, er at finde kapital til at skabe vækst i virksomhedens samt at danne sig et overblik over de muligheder, der rent findes for at få sparring og kapitaltilførsel. Med Investors Open hjælper vi Danmarks vækstiværksættere med at få bedre overblik over disse muligheder – og samtidig sætter vi dem i spil i forhold til investorerne, lyder det fra Ulla Sparre, der som direktør i Vitus Bering Innovation Park er en af hovedkræfterne bag Investors Open.

 

Skarpe pitches fra hele landet

En lang række virksomheder fra hele landet havde ansøgt om at deltage i den officielle pitch-runde ved Investors Open, og efter en indledende screeningsfase blev fem virksomheder udvalgt til at pitche deres ideer, som spændte fra kørestolshjulrensere til internetsikkerhed. 

 

De fem iværksættervirksomheder - OOG Company, NetSection Security, Yappii, Urban Roots og Zpiiel – havde hver fem minutter til at pitche, så det var med at holde tungen lige munden og være skarp i ordvalget, og det var tydeligt, at lå stor forberedelse bag hvert pitch. Mellem pitchene var der ekspertoplæg fra Insero og andre relevante brancheaktører, som havde valgt at støtte op om arrangementet.

 

I år var Investors Open udvidet med en åben formiddagsmesse, hvor 45 iværksættere, investorer, fonde og andre, der hjælper startups, udstillede og netværkede, og hvor der var lagt op til power dating for mulige samarbejdspartnere. Formiddagen bød også på en workshop om patentrettigheder, og så var der oplæg fra en veloplagt Nicolaj Højer Nielsen, som både er iværksætter, investor og forfatter til bogen ’Startup Funding Book’ - en slags grønspættebog for startups på jagt efter investorer.