Insero flytter til Campusgrunden i 2021

Insero flytter til Campusgrunden i 2021

Insero flytter i 2021 fra lokalerne på Chr. M. Østergaards Vej til nye faciliteter på campus-grunden ved banegården i Horsens.

 

Bestyrelsen i Insero har besluttet, at Insero gør VIA University College følgeskab på det nye Campus Horsens. Det er resultatet, efter at CASA og Insero har indgået en aftale om opførelsen af Innovationshuset ved det nye Campus Horsens.

 

”Vi er glade for, at aftalerne med VIA University College, Horsens Kommune og CASA er faldet på plads. VIA University College er en strategisk vigtig partner for Insero og vi oplever samarbejdet som meget frugtbart. Det samarbejde vil vi værne om – både nu og i fremtiden. Jeg er derfor glad for at fundamentet til fremtidens samarbejde nu er lagt med denne aftale”, udtaler Ulrik Kragh, bestyrelsesformand for Insero Horsens.

 

Innovationshuset er det foreløbige navn til de otte øverste etager (5.000 kvm.) i højhuset på 16-etager, som kommer til at ligge på campusgrunden. Her vil Insero samt udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park få kontor. I de otte nederste etager af højhuset vil VIA University College få lokaler.

 

Vitus Bering Innovation Park flytter med

Udviklingsparken Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaards Vej vil fra 2021 altså også være at finde i Innovationshuset på det nye Campus Horsens.

 

”Vitus Bering Innovation Park er en katalysator for udvikling og kommercialisering, og et sted hvor viden omsættes til forretning. Det skyldes i høj grad synergierne forbundet med at bo side om side med VIA, som tilbyder det højeste uddannelsesniveau i området. Jeg er meget glad for at vi også i fremtiden får glæde af de synergier. Jeg er samtidig overbevist om, at den centrale beliggenhed i Horsens vil gøre det endnu mere attraktivt for iværksættere og virksomheder at placere deres aktiviteter i udviklingsparken”, udtaler bestyrelsesformand i Vitus Bering Innovation Park og prorektor i VIA, Peter Friese.

 

Beboerne i Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaards Vej vil alle blive tilbudt at flytte med til den nye placering.

 

Vækst og udvikling

Ud over en fremtidssikring af det gode samarbejde Insero og VIA University College imellem, understøtter flytningen Inseros overordnede arbejde med at skabe vækst og udvikling i området.

 

”Vi tror på, at en samlet indsats styrker området mest i forhold til at skabe vækst og udvikling. Derfor investerer vi både i at udvikle vores lokale erhvervsliv, innovationsevne og vidensniveau og samtidig også i at løfte områdets tilbud inden for uddannelse, sport og kultur. De nye rammer på campusgrunden bliver et samlingspunkt for området og et sted hvor ny viden skabes, modnes og bliver til forretning.”, siger Ulrik Kragh.

 

Tilfredshed fra CASA

I CASA er man også rigtig tilfredse med at have nået denne milepæl i projektet. Senior Developer i CASA, Henrik Hansen udtaler:

 

”Vi – hele holdet af involverede i CASA – er meget glade og tilfredse med at have nået denne milepæl i projektet med Insero, som vi også samarbejder med i andre projekter. I et så stort projekt som den samlede Campus-grund, er det vigtigt at standse op og glæde sig. Det gør vi nu. Og så kaster vi os over det videre forløb”.

 

Opførelsen af Innovationshuset og flytningen af Vitus Bering Innovation Park og Insero er fortsat betinget af, at VIA University College får byggeriet godkendt i Folketingets Finansudvalg.