Insero Horsens fejrede 10 års historie med et kig ind i fremtiden

Insero Horsens fejrede 10 års historie med et kig ind i fremtiden

 

10 års fokus på vækst og udvikling blev fejret, da Insero Horsens inviterede til jubilæumsreception torsdag den 1. marts. Samtidig bidrog en række oplægsholdere med et blik ind i en digital fremtid med kunstig intelligens.

 

I år er det 10 år siden, Insero Horsens blev etableret. På rejsen siden 2008 har Insero Horsens arbejdet på at sætte et varigt aftryk gennem aktiviteter og investeringer i lokalområdet. Det har medfødt, at Insero Horsens i dag har opbygget en styrkeposition i krydsfeltet mellem energi og IT.

 

Mere end 250 samarbejdspartnere var med til at markere Insero Horsens’ 10 års jubilæum ved en reception torsdag den 1. marts. Bestyrelsesformand Ulrik Kragh berettede om de milepæle, som Insero Horsens har opnået det sidste årti og samtidig var en række eksperter inviteret for at sætte fokus på de muligheder og dilemmaer, som kunstig intelligens medfører. Blandt disse var både Inseros egne eksperter samt professor fra DTU ved Institut for Matematik og Computer Science Henrik Madsen og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen. Konferencier, David Guldager, vært på Go ‘Morgen Danmark, styrede arrangementets gang og udfordrede oplægsholderne.

 

Kunstig intelligens er en del af hverdagen

Kunstig intelligens er for mange et uforståeligt begreb, der mest hører til i science fiction-film. Men hos Insero er kunstig intelligens allerede på dagsordenen. Det forklarede Frederik Winstrup, Simon Bak Kristensen fra Insero Horsens’ datterselskab Best Green og Peter Bøgh Sørensen fra datterselskabet Insero Air Traffic Solutions.
På hver deres måde arbejder de med at skabe intelligente, digitale løsninger til kommuner og offentlige institutioner, varmebranchen og lufthavnsindu¬strien. Eksempelvis fortalte Simon Steen Bak Kristensen, hvordan Best Green indsamler data for at tilpasse boligejernes individuelle varmebehov.

 

Data kan afhjælpe klimaudfordringer

Med mere end 20 års erfaring inden for algoritmer og kunstig intelligens på energiområdet, er professor Henrik Madsen en af landets skarpeste eksperter inden for kunstig intelligens og computer science. Den viden delte han ud af ved Insero Horsens’ jubilæumsreception, hvor han blandt andet pointerede, at brugen af data skal mere i spil for at afhjælpe verdens klimaudfordringer.

Se Henrik Madsens præsentation her.

Vi skal omfavne teknologien

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen satte fokus på, hvad vi kan forvente os af teknologien inden for den næste håndfuld år, men også hvordan vi kan omfavne en mere digital verden. Hun understregede blandt andet, at vi aldrig har været rigere, bedre, klogere eller haft flere muligheder, end vi har i dag. Der er ikke langt fra tanke til handling, og nye teknologier springer hele tiden frem og er med til at forme vores verden. Teknologier som intelligente løbesko der kan erstatte træningsuret og sende data direkte til telefonen.

Se Anne Skare Nielsens præsentation her

Direktør gav stafetten videre

Jubilæumsreceptionen markerede også en afsked med administrerende direktør Mogens Vig Pedersen, der efter 10 år i Insero Horsens giver stafetten videre. Her gav borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen samt uddannelses- og forskningschef for VIA University College Lotte Thøgersen ham et par ord med på vejen omkring den forskel, som han og Insero har gjort gennem de sidste 10 år.