Insero med i nyt Scale-Up Denmark center indenfor Oplevelseserhverv & Turisme

Insero med i nyt Scale-Up Denmark center indenfor Oplevelseserhverv & Turisme

Insero skal være en del af endnu et elitetræningscenter i det nationale vækstprogram Scale-Up Denmark. Jagten går ind på de næste vækstvirksomheder indenfor Oplevelseserhverv & Turisme. Potentialet er stort, for industrien favner bredt – fra natur og turisme til kultur, underholdning, design og gaming – kort sagt alle kreative oplevelsesfag.

 

"Det glæder mig utrolig meget, at vi er udvalgt til at realisere et Scale-Up Denmark center inden for oplevelseserhverv og turisme sammen med to stærke aktører som SE Next Step og Insero. I Vejle Kommune har vi arbejdet strategisk inden for de kreative erhverv - i mere end 15 år, og vi kan se at vores mangeårig satsning giver bonus. Vi udvikler videre på de gode erfaringer, som vi har opbygget i Spinderihallerne omkring udvikling af fremtidens bæredygtige forretningsmodeller. Det er disse erfaringer, som vi bringer med ind i samarbejdet", siger Jens Ejner Kristensen, Borgmester, Vejle Kommune.

 

Bag det nye elitetræningscenter står et stærkt konsortium med SE Next Step, Spinderihallerne, Insero & Next Step Challenge. Udover det ny center for Oplevelseserhverv & Turisme er Insero desuden med i to øvrige Scale-Up Denmark centre – center for Energieffektive Teknologier og center for Cleantech.

 

"Vi er stolte over at lande endnu et center hos os, og det falder på plads på baggrund af et stærkt konsortium samt flere års erfaring i det syddanske med netop vækstprogrammer for små og mellemstore virksomheder. Vi skal i gang med at arbejde i en branche som i høj grad har vækstpotentiale – ikke mindst digitale oplevelser. Både indenfor turisme, som står stærkt i vest med Business Region Esbjerg – og indenfor de kreative fag, som er stærkt repræsenteret af Spinderihallerne i Øst. Det bliver en fornøjelse at arbejde tæt sammen med Spinderihallerne og Insero, samt en lang række af andre aktører indenfor branchen", siger Lisbeth Valther, adm. Direktør SE Next Step.

 

Fokus på bæredygtighed, nye teknologier og digital fabrikation
Det nye Scale-Up Denmark center har bygget et acceleratorforløb op om at udvikle virksomhedernes vækstpotentiale og udvikle deres forretningsmodeller med særlig fokus på bæredygtighed, nye teknologier og digital fabrikation.

 

Det kommende Scale-Up Denmark center vil i samarbejde med det etablerede erhvervsliv definere de områder, hvor der er allerstørst vækstpotentiale – i Danmark og på verdensplan – for derved at kunne arbejde målrettet med den elite af vækstvirksomheder, der kan skabe den største vækst inden for områderne.

 

Det nye center repræsenterer endnu en af de syddanske styrkepositioner. Såvel Region Syddanmark som Syddansk Vækstforum har stort fokus på at skabe vækst og udvikle regionen, og har i samspil med de resterende regioner og Erhvervsstyrelsen skabt fundamentet for Scale-Up Denmark. Og de lokale kommuner bakker op om initiativet:

 

"På Vestkysten ser vi frem til at accelerere innovationen indenfor Turisme og naturoplevelser, hvor vi jo allerede har adskillige eksempler på både vækstvirksomheder og helt nye arkitektur- og kulturarvsoplevelser, som f.eks. Tirpitz museet som er skabt af Bjarke Ingels Group", udtaler Erik Buhl, Borgmester i Varde Kommune.

 

Digitalisering er fundamentet for vækst nationalt og globalt
Det nye center får ét overvejende fokus – digitalisering. Det enorme potentiale der gemmer sig i digitale løsninger er tydelig for enhver. For skal der skabes fremtidig vækst, skal der ikke kun tænkes ud af boksen ift. traditionelle løsninger og produkter, der skal også findes skalerbare løsninger.

 

"Der hersker ingen tvivl om, at evnen til tænke digitalisering ind i forretningsmodellen spiller en afgørende rolle i forhold til at skabe en konkurrencemæssig fordel på markedet. Vi ser frem til at bidrage med vores dybe erfaring inden for digitalisering og strategisk forretningsudvikling i endnu et Scale-Up vækstcenter, så endnu flere vækstvirksomheder kan udfolde deres fulde potentiale gennem Scale-Up Denmark initiativet", udtaler Mogens Vig Pedersen, adm. direktør i Insero.

 

Vi vil have det optimale ud af både ferier og oplevelser generelt, om det er en ny måde at indtage naturen på, nytænkning af underholdning på de platforme og medier vi alle sammen benytter dagligt eller vilde løsninger der rækker udover vores egen fantasi. Så er det her digitale løsninger og produkter kan skabe helt nye oplevelser og revolutionere de eksisterende.

 

Fra sensommeren/efteråret 2017 begynder screeningen af nye finalister til tre af de syddanske elitetræningscentre. Gemmer din virksomhed på den helt rigtige løsning, og har I potentialet til at blive finalist i Scale-Up Denmark, så kan I allerede nu tage kontakt til teamet bag centrene.

 

Vil I vide mere, så besøg www.scale-updenmark.com eller www.nextstepchallenge.com.