Internationalt netværk mødtes på Green Tech Center i Vejle

Internationalt netværk mødtes på Green Tech Center i Vejle 

En international delegation har i ugens løb besøgt Green Tech Center i Vejle, hvor samarbejdet mellem små- og mellemstore virksomheder i Europa og Asien blev styrket.

 

Tirsdag den 16. januar landede en international delegation af små- og mellemstore virksomheder (SMV’ere) fra Sydkorea, Malaysia, Ungarn, Polen i Danmark. De erhvervsdrivende var kommet til landet for at styrke samarbejdet mellem SMV’ere inden for cleantech i Europa og Asien.

 

Det oplagte mødested var derfor Green Tech Center i Vejle, der er et godt sted til test og demonstration af energieffektivt byggeri.

 

Ud over at demonstrere cleantech-løsninger, så er Green Tech Center også et bevis på et stærkt samarbejde mellem det offentlige, uddannelse og private virksomheder – og det er man ikke vant til at se i udlandet på samme måde,” forklarer Flemming Rod Jeppesen, forretningsudvikler hos Insero, som deltog i mødet ved at skabe viden og inspiration til forretningsudvikling i Danmark.

 

Foruden introduktion til centres forskellige funktioner, stiftede deltagerne blandt andet også kendskab til bæredygtig nærvarme fra Best Green, var på udflugt til Vejle Spildevand og havde fornemt besøg af Vejles borgmester, Jens Ejnar Christensen.

 

Mødet var arrangeret af ASEIC, Vejle Kommune og Green Tech Center, som er ejet af Insero, CASA og BS Invest.

 

Cleantech på Green Tech Center

Deltagerne er alle en del af ASEIC cleantech-netværk bestående af 53 lande på tværs af verdenen, men mødet på Green Tech Center var første gang deltagerne stod over for hinanden

Mødet på Green Tech Center er med til at åbne døre på tværs af lande – særligt i forhold til innovation. Eksempelvis fik deltagerne mulighed for at bytte visitkort til en gang business speeddating, og denne form for matchmaking innovation, hvor virksomheder udveksler ideer og erfaring, er præcis dét, der er med til at skabe vækst og udvikling.

- Flemming Rod Jeppesen, forretningsudvikler hos Insero

Fremtidsudsigter med forretning

Netop matchmaking innovation var også på dagsordenen for Inseros udsendinge, der benyttede lejligheden til at slå et slag for både Resilience Business Cup og Scale-Up Denmark.

 

Resilience Business Cup er matchmaking mellem globale startups, etablerede virksomheder og byerne i ”100 Resilient Cities”-netværket med henblik på at øge innovationen og skabe nye muligheder for forretningsudvikling. En del af Resilience Business Cup er en konkurrence, hvor iværksættere, virksomheder og de 100 resiliente byer, som Vejle er en del af, går sammen for at skabe løsninger på fremtidens klimaudfordringer.

 

Scale-Up Denmark er et ambitiøst vækstprogram for iværksættere og mindre virksomheder - et vækstprogram der skal hjælpe med at skabe morgendagens store virksomheder.

 

Derfor giver det god mening, at vi gennem mødet på Green Tech Center kan få udbygget vores netværk, så vi kommer i kontakt med endnu flere virksomheder, der kan være interessante for både Resilience Business Cup og Scale-Up Denmark,” lyder det fra Flemming Rod Jeppesen.

 

Læs mere om ASEIC-netværket her.