Junior Science Camp: 60 børn udforsker teknologier

60 børn udforsker teknologier

Børsterobotter, Lego Mindstorm racerbiler og en masse begejstring var at finde i Engineering Lab i Horsens d. 26. juni, da piger og drenge i alderen 10 – 13 år skød sommerferien i gang ved at gå på opdagelse i teknologiernes verden.

 

Hver dag i denne uge mødes børn på forskellige lokationer i Horsens, Hedensted og Vejle for at bygge og programmere deres helt egne robotter. Det nye initiativ hedder Junior Science Camp og arrangeres af Insero.

 

Fra fodboldnørder til computernørder - alle kan være med

På Junior Science Camp skal deltagerne programmere og bygge robotter individuelt og i grupper. Nogle af børnene har stor erfaring med programmering, hvor andre ikke har prøvet det før. 

 

”Vi har droppet fodboldskolen i år, fordi vi gerne ville prøve noget nyt. Vi interesserer os meget for nye teknologier og computerspil og har altid gerne ville prøve at programmere vores eget,” fortæller Aksel Christiansen og Emil Iversen på 10 år enstemmigt.

 

I løbet af ugen eksperimenterer børnene med Lego Mind Storm, hvor de via samarbejde skal bygge og programmere lige fra Jurassic Park-dyr, racerbiler, casino-spil til robotter, der kan sumobryde. Hver dag får børnene en ny udfordring, som de skal løse. Det er en tilgang, som Asger Tinglef på 13 år synes fungerer rigtig godt.

 

”Jeg har prøvet at lege lidt med robotter i skolen, men det er ikke helt det samme. I dag fik vi en konkret opgave, hvor vi skulle bygge en robotbil, der kunne køre på en racerbane og holde sig inden for stregerne. Det har været sjovt."

 

Programmerer sig til interesse for naturvidenskab og teknologi

De materialer, teknologier og metoder, der anvendes på Junior Science Camp adskiller sig fra den type undervisning, man typisk arbejder med i folkeskolen.

 

”Teknologi handler ikke kun om kodning men også om at kunne tænke kreativt og praktisk. Det udfordrer vi de unge på til Junior Science Camp, så de kan lære, hvordan man kan tænke nye teknologier ind i praktiske løsninger,” fortæller Campleder Sine Bjerre Martinussen fra Insero.

 

Ambitionerne med det nye initiativ er at vække børnenes interesse for naturvidenskab og teknologi og medvirke til at flere på sigt uddanner sig inden for de naturvidenskabelige fag i fremtiden. Allerede efter første dag vurderer Sine Bjerre Martinussen, at campen er en succes, og at man derfor kigger på at udvide initiativet til andre skoleferier:

 

”Flere af børnene har allerede spurgt ind til, hvad man kan prøve næste gang. Det tager jeg som et positivt tegn på, at det er lykkedes os at vække deres interesse og nysgerrighed for teknologier og naturvidenskab”.

 

Videreudvikling af eksisterende koncept

Junior Science Camp er en videreudvikling af sommerskolen Summer Science Camp, som finder sted i august og som er for de 12 – 16-årige. Insero oplevede en stigende interesse fra forældre med yngre børn, som efterspurgte aktiviteter med fokus på naturvidenskab og teknologi. Derfor tilbyder man i år fem Junior Science camps, som er 1-dags workshops, der alle finder sted i uge 26. Junior Science Camp forløber på følgende datoer og lokationer:

 

  • Engineering Lab i Horsens d. 26. juni kl. 9-14
  • Engineering Lab i Horsens d. 27. juni kl. 9-14
  • ReMida Hedensted d. 28. juni kl. 9-14
  • Teknologicentret på Syddansk Erhvervsskole d. 29. juni kl. 9-14
  • Teknologicentret på Syddansk Erhvervsskole d. 30. juni kl. 9-14