Legatmodtagere fløj til Boston

Legatmodtagere fløj til Boston

For 24 unge naturfaglige talenter bød årets efterårsferie på både historiske, kulturelle og ikke mindst uddannelsesmæssige oplevelser i USA. Som modtagere af rejselegater fra Insero Horsens og Familien Hede Nielsen Fonden har de været på inspirationstur til en af USA's største uddannelsesbyer, Boston.

 

Tilbage i august måned modtog 25 naturfaglige talenter fra Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde et rejselegat til Boston ved Insero Horsens og Familien Hede Nielsen Fondens årlige legatoverrækkelse. Rejselegatet blev indløst i efterårsferien, hvor de unge talenter fløj over Atlanten for blandt andet at få indblik i de uddannelsesmuligheder Boston tilbyder.

 

Harvard, MIT og Tufts University er blandt nogle af de verdenskendte universiteter, som de unge legatmodtagere besøgte på deres inspirationstur. Med et smugkig ind bag universitetsmurene fik legatmodtagerne mulighed for at opleve hvordan hverdagen ser ud for studerende i Boston. For en af legatmodtagerne, Malthe Andreas der går i 3.g på Rødkilde Gymnasium, har besøget blandt andet fået ham til at tænke mere over hans fremtidige uddannelsesvalg.

 

”Vi har haft mulighed for ikke blot at skabe os et indtryk af en række af USA’s colleges og universiteter, men også fået muligheden for at få et indblik i det læringsmiljø og den studiekultur, der findes på den anden side af Atlanten. Det har bestemt fået mig til at reflektere over mine egne uddannelsesmuligheder og det uddannelsesvalg, jeg står over for næste år.”

 

Legatmodtagerne fik selv mulighed for at prøve kræfter med nogle af de mere tekniske og kreative fag, som flere universiteter tilbyder. Ved deres besøg på Tufts University deltog de unge talenter nemlig i en engineering workshop, hvor de udviklede robotlegetøjsdyr, der blev testet af eksperter på området; børn i alderen 4-8 år.

 

”Det er super fedt at se, at de unge har lyst til at tænke og udfolde sig kreativt, og at de tør kaste sig ud i at bruge ny teknologi. Forhåbentlig har workshoppen - og turen generelt - bidraget til at øge deres interesse og faglige ambitioner for de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser”, siger Sine Bjerre Martinussen, uddannelseskonsulent hos Insero.

 

For Insero Horsens’ administrerende direktør, Mogens Vig Pedersen, har rejselegaterne da også et særligt formål:

 

”Vi vil gerne understøtte de unge talenter i deres interesse for naturvidenskaben og i deres videre uddannelsesfærd. Rejselegatet til Boston vil forhåbentlig give de unge talenter inspiration og viden til deres videreuddannelse og karriere.”

 

Et stærkt netværk til fremtiden

Turen til Boston har været med til at skabe nye relationer på tværs af landegrænser og uddannelse. Legatmodtagerne har nemlig både været i kontakt med amerikanske studerende og danske ph.d.- og forskerstuderende. Derudover har et virksomhedsbesøg hos Rambøll givet de unge talenter mulighed for at komme tæt på en dansk projektleders arbejdsdag.

 

Årets legatmodtagere er desuden blevet medlem af en særlig talentgruppe, som Insero Horsens har oprettet. Her kan talenterne i fremtidens mødes og dyrke det netværk, som gruppen tilbyder gennem nuværende og tidligere legatmodtagere.

 

Udover de faglige og uddannelsesmæssige oplevelser blev der også tid til at udforske Bostons historiske og kulturelle attraktioner med besøg til blandt andet Freedom Trail, Sky Walk og hvalsafari.

 

”Generelt har det bare været fedt at lære så mange nye mennesker at kende, som tilmed har den samme interesse for naturvidenskab og ingeniørfaget, som jeg har. Og så har det bare været fedt at se de traditionelle turistattraktioner og opleve den amerikanske kultur”, lyder det fra legatmodtager Marie Louise Ruo Kristiansen der går i 3.g på Rosborg Gymnasium.

 

Et skræddersyet forløb 

Bag legatmodtagernes tur til Boston står Inseros Education-team, der har sørget for planlægningen både før og under turen. Insero Education arbejder til dagligt med at skabe motivation for læring hos børn og unge specielt inden for de naturvidenskabelige og tekniske fag. Dette gør de blandt andet ved at inddrage teknologier og fremme innovation og entreprenørskab i undervisningen på landets uddannelsesinstitutioner. Derudover hjælper Insero Education undervisere fra hele landet med at designe skræddersyede forløb og camps, der kombinerer workshops og kurser. Har din uddannelsesinstitution brug for inspiration til planlægning af enten forløb eller camps, kan du læse mere om Educations ydelser her.