Lokal ingeniørstuderende inspirerer børn til at eksperimentere med naturfag

Lokal ingeniørstuderende inspirerer børn til at eksperimentere med naturfag

Onsdag den 4. juli afholder Insero Junior Science Camp på Juelsminde Skole. En af underviserne er den 25-årige ingeniørstuderende, Rasmus Røjkjær, der selv er selv er fra lokalområdet – han glæder sig til at vende hjem og inspirere de unge deltagere til at stille spørgsmålstegn ved naturen og verden omkring dem.

 

Rasmus Røjkjær har altid været forundret over naturen og dens sammenhæng med de fysiske love, og han er stadig fascineret af at undersøge, hvorfor tingene opfører sig, som de gør, og hvordan man kan påvirke dem. Som barn var han meget udendørs, og hans nysgerrighed gjorde, at han konstant stillede spørgsmål til de ting, han så.

 

"Min interesse for naturen har givet en masse spørgsmål om, hvordan alting virker, og ud af de spørgsmål er kommet en helt ny forståelse af, hvordan tingene hænger sammen - hvordan det fx kan være, at vand og saft blandes, når det hældes sammen, mens vand og olie skilles, og olien lægger sig ovenpå," fortæller Rasmus Røjkjær.

 

Med tiden skabte interessen for naturfagene også en trang til at sætte ting sammen, så Rasmus valgte at forfølge sin interesse på ingeniørstudiet, hvor han først uddannede sig som kemiingeniør, og hvor han nu er ved at skrive speciale på overbygningen som civilingeniør.

 

Børns fantasi inspirerer

Rasmus Røjkjær underviser allerede på Inseros Summer Science Camp, som henvender til lidt ældre børn, og nu glæder han sig til at være en del af Junior Science Camp, som for første gang afholdes i Juelsminde. På camp’en, som henvender sig til børn mellem 10 og 14 år, præsenteres deltagerne for sjove udfordringer, som de skal udvikle kreative løsninger til – blandt andet ved at bygge og programmere.

"Jeg glæder mig til at møde en masse engagerede deltagere på Junior Science Camp. Det er altid enormt inspirerende at arbejde med unge mennesker, fordi de har et ungdommeligt syn på mange af de problemstillinger, vi står overfor. Deres fantasi er ikke afskærmet på samme måde som voksnes, så de er i stand til at få langt flere ideer meget hurtigt," lyder det fra Rasmus Røjkjær. 

Han håber først og fremmest at kunne inspirere unge til selv at sætte spørgsmålstegn ved flere ting, og så ønsker han at hjælpe dem med svar på nogle af de spørgsmål, de står med – både fagligt og personligt - så de står bedre rustet i forhold til de valg, de kommer til at stå over for i fremtiden.

 

Om Junior Science Camp

Junior Science Camp er en videreudvikling af Inseros sommerskole, Summer Science Camp, som er for de lidt ældre børn. På Junior Science Camp får børn mellem 10 og 14 år sjove udfordringer, som de skal udvikle kreative løsninger til. De skal bygge, programmere, præsentere og konkurrere, og de får fingrene i forskellige teknologier og materialer – bl.a. micro:bit og LEGO Mindstorms. Junior Science Camp finder sted på Juelsminde Skole d. 4. juli 2018 kl. 9-14, og tilmelding kan ske på insero.nemtilmeld.dk