Markant COVID-19 støtte til AC Horsens

De seneste to år med COVID-19 har haft store konsekvenser for kulturlivet og dermed også for fodboldbranchen, men nu har AC Horsens modtaget en markant økonomisk håndsrækning fra foreningen Insero Horsens.

 

Insero Horsens har ekstraordinært øget rammen for bevillinger inden for sport og kultur, fordi mange lokale aktører har været udfordret. En af modtagerne af en bevilling er AC Horsens.

 

AC Horsens bæres på fire ben: Transfers, TV-midler, sponsorater og entréindtægter, og særligt delen omkring entréindtægter og sponsorater har været udfordret i tiden med COVID-19. 11 ud af 25 hjemmekampe er spillet uden tilskuere, seks er spillet med 500 tilskuere på CASA Arena Horsens, og de sidste otte er spillet under skiftende vilkår og adgangskrav, der har vanskeliggjort at opnå en normal entréindtægt.

 

"COVID-19 har selvfølgelig givet os en masse udfordringer i forhold til at afvikle arrangementer, og vi har ofte levet i uvished om, hvorvidt vi kunne gennemføre eller ej. Vi har gennemført afvikling af kampe ved at følge restriktioner, protokoller og retningslinjer, men det har selvfølgelig haft en konsekvens for økonomien. Derfor er vi også meget taknemmelige for tildelingen af en betydelig økonomisk støtte fra vores gode samarbejdspartner Insero Horsens, der igen støtter op om lokalsporten på flotteste vis", siger AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen og fortsætter:

 

"Den økonomiske håndsrækning betyder, at vi kan holde et højt aktivitetsniveau, så vi kan få mennesker på stadion, afholde samarbejdsklubbernes dag for klubberne i Insero Klubsamarbejdet og gennemføre arrangementer i trygge rammer. Vi fortsætter også med at afholde fodboldskoler, skolefodboldturnering og kommunemesterskaber, så alle børn i Horsens og omegn får mulighed for at få motion og gode oplevelser", lyder det fra Kristian Nielsen.

 

Bevilling inden for ekstraordinær bevillingsramme

 

Siden Insero Horsens i midten af april 2020 besluttede ekstraordinært at øge rammen for bevillinger inden for sport og kultur med 4 mio. kr. har 35 foreninger og klubber modtaget en bevilling for samlet 2,1 mio. kr.

 

Der er ingen tvivl om, at sport og kulturaktiviteter er med til at begejstre, udvikle og ikke mindst samle os som lokalområde. AC Horsens er områdets største aktør inden for eliteidrætten og har samtidig en lang række aktiviteter for ungdommen og breddeidrætten. Jeg er glad for, at vi kan bidrage til at AC Horsens kan holde et højt aktivitetsniveau til glæde for alle i Horsens og omegn”, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens.

 

Ud over AC Horsens er bevillingerne blandt andet gået til foreninger og klubber, som har måtte aflyse eller udskyde arrangementer, og derfor ikke har kunnet indsamle sponsorindtægter, sælge billetter eller opkræve kontingent.

 

”Selvom det ebber ud med restriktioner og begrænsninger, ved vi godt, at udfordringerne langt fra er ovre for lokale foreninger og klubber. Derfor har vi besluttet at forlænge den udvidede bevillingsramme så det også er muligt at søge midler i hele 2022”, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens.

 

For at gøre behandlingsprocessen så effektiv og hurtig som muligt, anbefaler Insero Horsens, at interesserede tager direkte kontakt først på enten telefon eller mail inden de begynder at udfylde en ansøgning.