Massive forandringer inden for mobilitet skaber ny spillebane

Massive forandringer inden for mobilitet skaber ny spillebane

Torsdag d. 11. maj inviterede Insero til årets første klyngemøde inden for e-mobilitet. Her satte Insero fuld fokus på, hvordan e-mobilitet vinder frem, og hvor kampen om markedsandele i fremtiden kommer til at stå i en branche, som er under massiv forandring. Gik du glip af klyngemødet? Få indsigterne her. 

 

Med temaet ’Future Competitive Battlefield’ var formålet at gøre medlemmerne kampklar til fremtidens forretningsmuligheder inden for mobilitet og give et indblik i de nyeste tendenser på e-mobilitetsmarkedet.

 

"Mobilitet er ved at undergå en massiv forandring både teknologisk og forretningsmæssigt. Det giver en helt ny bane at spille på i fremtiden," fortæller klyngechef Jens Christian Morell Lodberg Høj.

 

Til at give et indblik i fremtidens forretningsmuligheder havde Insero inviteret en række nøgleaktører til at dele den nyeste viden, erfaringer og udvikling inden for mobilitetsmarkedet.

 

Nye aktører træder ind på scenen og gør en forskel

Udviklingen inden for selvkørende biler er et af de emner, der fylder inden for mobilitetsbranchen. Det er en teknologisk revolution, der er lige om hjørnet og som potentielt kan forandre vores samfunds infrastruktur. Samtidig giver den teknologiske udvikling anledning til at nye aktører træder ind på scenen og gør en forskel.

 

Et eksempel er Vesthimmerlands kommune, som har ”kastet en sten” og nu høster frugterne som Danmarks mest fremme kommune, når det kommer til selvkørende biler. På klyngemødet fortalte Henrik Kruuse, Kommunaldirektør i Vesthimmerlands Kommune om, hvorfor Vesthimmerlands Kommune vælger at satse på selvkørende biler.

 

Niels Agerholm, Lektor ved Aalborg Universitet gav deltagerne indblik i selvkørende bilers betydning for byplanlægning. Og så blev det fremhævet, at selvkørende biler er på sit højeste i forhold til hype, så de næste år meget vel kan byde på skuffelser i forhold til manglende realisering.

 

Digitalisering skaber nye dimensioner

Foruden autonome biler, stod det også klart på klyngemødet at digitalisering i fremtiden kommer til at skabe en helt nye markedsmæssig dimension inden for mobilitet. Jørgen B. Nielsen, COO ved Gatehouse, gav deltagerne et indblik i fremtidens digitale muligheder i transportsektoren. Her stod det klart, at sikkerhed blandt andet bliver en ny konkurrenceparameter – både overfor eksterne hackere men også i form af stabilitet af systemet med det nye ”Just-in-Sequence” system, som bilindustrien implementerer for tiden.

 

Om erhvervsklyngen for e-mobilitet

I dag består erhvervsklyngen af mere end 20 forskellige virksomheder og institutioner, som repræsenterer alt lige fra underleverandørvirksomheder inden for bil- og IT-branchen, forskningsinstitutter, universiteter og serviceselskaber – alle sammen relateret til e-mobilitet. Der bliver med Inseros erhvervsklynge derved skabt en fælles platform, hvor danske virksomheder får realiseret deres potentiale, og samtidig får indhug i det globale marked for e-mobilitet.

 

To gange om året inviterer Insero til klynge- og inspirationsarangement for medlemmer af Inseros erhvervsklynge inden for e-mobilitet. Her mødes medlemmer af klyngen med det fælles mål at skabe forretning, samt få et unikt indblik i de nyeste tendenser på e-mobilitetsmarkedet.

 

Vil du ikke gå glip af næste klyngemøde? Så læs mere og bliv medlem af Danmarks Erhvervsklynge for E-Mobilitet her.