Naturfagslærere og -vejledere tænker undervisningen ’Ud af Boksen’

Tirsdag d. 6. september fyldte 120 naturfagslærere og -vejledere skoletasken med inspiration til nye eksperimenter, teknologier og læringsmetoder til det nye skoleår. Her løb konferencen ’Naturfagene Ud af Boksen’ af stablen på Learnmark Horsens.

 

Fremtidens vertikale landbrug, Micro:bit og naturfags-escaperoom var blot nogle af de spændende aktiviteter, som gav flere end 120 naturfagslærere og -vejledere inspiration til undervisningen, da vi inviterede til konferencen ’Naturfagene Ud af Boksen’, som endnu engang fandt sted på Learnmark Horsens.

 

Over 50 skoler og institutioner fra lokalområdet og resten af Danmark var mødt op for at lade sig inspirere til det kommende skoleår.

 

En dag i naturvidenskabens tegn

Gennem tyve forskellige workshops afprøvede deltagerne nye eksperimenter, læringsmetoder og teknologier, som de efterfølgende kan implementere direkte i deres undervisning. Én af disse workshops var naturfags-escaperoom, hvor deltagerne blev introduceret til rammen omkring et escaperoom - herunder eksempler på matematiske og naturfaglige gåder, og bagefter blev der puslet med naturfaglige gåder i praksis.

 

Ud over lærerige workshops bød dagen også på inspirationsoplæg fra Irina Iachina og Jonathan Brewer fra Syddansk Universitet, som blandt andet fortalte om edderkoppesilke og 3D-printet kunstig hud. Derudover fortalte Nina Tofte Hansen, som er naturformidler og bogaktuel med ’Bynatur’, om de store naturoplevelser, som findes lige rundt om gadehjørnet.

 

14 år med naturvidenskabelig fokus og inspiration

I Insero Horsens har vi en ambition om at styrke interessen for og kvaliteten af den naturvidenskabelige undervisning i vores fantastiske lokalområde. Derfor er det en fornøjelse at opleve, hvordan naturfagslærere og -vejledere kommer igen og igen – både fra lokale skoler, men også andre dele af Danmark.

 

Vi glæder os allerede til næste års udgave af 'Naturfagene Ud af Boksen', som finder sted d. 5. september 2023 - sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Se video fra dagen

SE BILLEDER FRA DAGEN

Katrine Læssøe Mikkelsen

Katrine Læssøe Mikkelsen

Director, Education

Insero Horsens

 

kami@insero.com

+45 41 77 24 64

Download Vcard