Ny dansk innovationshub inden for bygge- og konstruktionsindustrien

Nu indvies ny dansk innovationshub inden for bygge- og konstruktionsindustrien

Mandag den 8. november indvies Construction Center Denmark officielt – en ny innovationshub, hvor ambitionen er at styrke innovationshøjden og den kommercielle fremtid inden for bygge- og konstruktionsindustrien.

 

Siden foråret 2021 har innovationshubben Construction Center Denmark arbejdet for at udbrede den horsensianske styrkepositionen inden for bygge- og konstruktionsindustrien til resten af Danmark gennem ny viden, stærke partnerskaber og forretningsskabende initiativer. Nu indvies innovationshubben officielt og sætter dermed endnu mere tryk på aktiviteterne.

 

”Byggeindustrien står for 30% af den samlede CO2 udledning i Danmark og står derfor over for en uundgåelig bæredygtighedsomstilling. Opgaven er at sikre at omstillingen sker i takt med at markedet og kunderne fastholdes. Det kalder på nye teknologier - og deraf adgang til nyeste viden og forskning”, siger Jakob Søndergaard, leder i Construction Center Denmark og fortsætter:

 

”Netop af den årsag skal Construction Center Denmark være et mødested for iværksættere og etablerede virksomheder, der ønsker tværfaglige samarbejde med fokus på praksisnær vidensopbygning til gavn for bundlinjen, professioner, nye erfaringer og ikke mindst - en bæredygtig samfundsudvikling”.

 

Den officielle indvielse af Construction Center Denmark finder sted den 8. november fra 11:00-13:30 i centrets egne lokaler på VIA Campus Horsens.

 

Partnerskaber giver adgang til nyeste viden

Partnerskaber med stærke virksomheder inden for bygge- og konstruktionsindustrien er en hjørnesten i den nye innovationshub, hvor ambitionen er at kombinere faglig viden og talent fra VIA University College med praktisk erfaring for at skabe nye løsninger og forløse forretningspotentialer.

 

Fem lokale virksomheder har allerede indgået et partnerskab med Construction Center Denmark, herunder VELUX i Østbirk, som er en af verdens førende ovenlysvinduesproducenter.

 

”Vi prioriterer at være på forkant med udviklingen inden for bæredygtighed – både i forhold til klima- og naturansvar men også i forhold til udvikling og fremstilling af mere bæredygtige løsninger i vores produktion. Her ser vi et spændende match med Construction Center Denmark og vi ser meget frem til samarbejdet og det nye partnerskab generelt”, siger Kristian Justesen, som er direktør for 430 VELUX-ansatte i produktionsselskaberne Østbirk Bygningsindustri i Østbirk og Velterm i Brædstrup.

 

Med et partnerskab får virksomhederne adgang til faglige events, bliver en del af et faciliteret og fagligt netværk, med fokus på praksisnær forskning og viden i relation til bæredygtighed og cirkulær økonomi, samt får adgang til nyeste efter- og videreuddannelsesforløb og fremtidens medarbejdere.

 

”Med partnerskaberne giver vi både store og små virksomheder mulighed for at blive en del af et miljø og et fællesskab. Her får de direkte adgang til den nyeste faglige viden og de kommer på forkant med regler og rammer for blandt andet fremtidens bæredygtige byggeri”, siger Jakob Søndergaard.

 

Stor interesse og fyldte kontorlokaler

Ud over partnerskaber tilbyder Construction Center Denmark også virksomheder, at de fysisk kan blive en del af centeret og leje sig ind på de 2.600 kvadratmeter, som centeret råder over. En af dem er virksomheden Dynamic Inspire, der blandt flere produkter tilbyder et sags- og økonomisystem målrettet byggeledere og entreprenørbranchen.

 

”Med en placering i Construction Center Denmark er vi ikke alene tæt på den nyeste viden og en interessant talentmasse fra Campus i et inspirerende udviklingsmiljø med andre vækstorienterede virksomheder. Vi har også let adgang til at servicere vores mange kunder i bygge- og entreprenørbranchen – i et geografisk område hvor den branche er stærkt repræsenteret”, siger Anders Steinmetz Thomsen, Direktør og founder af Dynamic Inspire.

 

I dag har 19 virksomheder lejet sig ind, og den store interesse for innovationshubben betyder, at Construction Center Denmark allerede nu kan melde tæt på udsolgt for kontorlokaler. Der er samtidig mulighed for at blive en del af miljøet gennem de såkaldte flyvepladser, hvor virksomheder og iværksættere deles om skrivebordene med andre ligesindede.

 

Fakta

  • Construction Center Denmark holder til på 9-12 etage af højhuset ved VIA Campus Horsens og er på 2.600 kvadratmeter
  • 19 virksomheder har kontor i Construction Center Denmark
  • Fem partnerskaber indgået
  • Der er 55 fleksible skriveborde ledige
  • 10 events afholdt indtil nu, og 20 er events planlagt resten af året
  • Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.