Ny serviceydelse gør dataopsamling i kommuner enklere

Det skal være enklere, hurtigere og simplere for danske kommuner at opsamle data fra deres bygninger. Sådan lyder visionen bag en ny serviceydelse, der er resultatet af en række forsknings- og udviklingsprojekter samt dybdegående markedsundersøgelser.

 

En ny service, som gør det enklere for danske kommuner at energioptimere deres bygninger ved hjælp af effektiv dataopsamling, har set dagens lys. Den nye service, som hedder CITYFACTS, giver kommunerne komplette og troværdige data ved at tage ejerskabet af hardwaren til dataopsamling og ansvaret for installation og drift. Det betyder, at beslutninger om fremtidige energibesparelser kan baseres på fakta fremfor fornemmelser.

 

”Gennem det seneste års tid har vi været i dialog med en lang række danske kommuner, som bekræfter, at det er vanskeligt at få adgang til data af den rette kvalitet – dels fordi det kræver store investeringer i udstyr og ressourcer til opsætning, dels fordi det kræver en stor indsats at sikre og vedligeholde dataproduktion af høj kvalitet”, siger administrerende direktør for Insero Horsens, Kim Søgård Kristensen.

 

Bag CITYFACTS er den lokale forening Insero Horsens. CITYFACTS er baseret på viden opbygget gennem en række forsknings- og udviklingsprojekter inden for digitalisering af energi samt erfaringer fra delebilskonceptet TADAA! og varmeserviceselskabet Best Green, som begge skaber værdi for deres kunder ved at tilbyde ’hardware-som-service’.

 

Kommercialisering af opbygget viden

Det seneste år har Insero arbejdet på at omdanne den opbyggede viden til produkter og ydelser, som efterspørges på markedet.

 

”CITYFACTS er et eksempel på det strategiske fokus, vi har haft siden 2018. Det er en kommercialisering af den viden, vi har oparbejdet gennem forsknings- og udviklingsprojekter og en videreudvikling af vores produktportefølje. Gennem konkrete samarbejder og dybdegående markedsanalyser har vi identificeret et marked, hvor vores viden og ekspertise efterspørges og hvor vi løser et behov for kunderne, siger administrerende direktør for Insero Horsens, Kim Søgård Kristensen.

 

Der er på nuværende tidspunkt indgået aftaler med Skanderborg og Odense Kommune. Derudover er der dialog med en række kommunerne om fremtidige samarbejder ligesom der kigges på andre markeder, hvor CITYFACTS kan skabe værdi.

 

Læs mere om CITYFACTS på www.cityfacts.dk.