Nyt projekt vil gøre børn og unge nysgerrige på et arbejde inden for industrien

Nyt projekt vil gøre børn og unge nysgerrige på et arbejde inden for industrien

Flere børn og unge skal mærke glæden ved at skabe noget med deres hænder. Sådan lyder ambitionen i det nye projekt, Fabricate_Now, som Industrimuseet og foreningen Insero Horsens i fællesskab står bag.

 

Der er for stor afstand mellem de kompetencer, som industrien efterspørger og de kompetencer, som vi uddanner os til. I et nyt projekt vil Industrimuseet og foreningen Insero Horsens i samarbejde med lokale virksomheder derfor gøre flere børn og unge nysgerrige på industriens mange muligheder og derved sikre fremtidens tekniske og naturfaglige arbejdskraft.

 

”I dag byder en arbejdsdag i industrien på programmering, teknologi, håndtering af robotter og kemi. I Fabricate_Now vil vi pirre til nysgerrigheden gennem læring og leg for at skabe forståelse for de udfordringer og muligheder, som industrivirksomheder arbejder med”, siger Kristoffer Jensen, som er direktør ved Industrimuseet i Horsens.

 

Fabricate_Now er i første omgang et treårigt projekt, hvor ambitionen er at 2.300 børn og unge årligt gennemgår tværfaglig læringsforløb, der følger industriens udvikling ved blandt andet at arbejde med Industrimuseets udstillinger, besøge lokale industrivirksomheder og fabrikere løsninger på virkelige udfordringer.

 

Tværfaglige og praksisnære læringsforløb

Hvad laver en industritekniker? Hvordan ser en smedjevirksomhed ud? Og hvordan udvikles nye industrielle produkter? Det skal børn og unge finde svar på gennem tværfaglige og praksisnære læringsforløb i samarbejde med lokale industrivirksomheder.

 

”Et eksempel på et forløb kunne være en skoleklasse, som besøger en industrivirksomhed, og oplever hvordan et produkt tegnes i et tegneprogram og efterfølgende produceres. De prøver måske selv at tegne et produkt eller svejse ved en maskine. Efterfølgende designer eleverne – gennem et innovationsforløb – et produkt, som de skærer ud på lasercutter. Produktet kan være en æske til cykelnøglen, holder til mobiltelefonen eller en lommelygte”, siger Kim Søgård Kristensen, administrerende direktør i Insero Horsens.

 

Der er allerede indgået aftaler med en række lokale industrivirksomheder om at være med i Fabricate_Now, så de første læringsforløb for børn og unge kan afvikles i april 2022.

 

Kredsen af virksomheder forventes yderligere udbygget i løbet af de kommende måneder.