Online Science Dag for mellemtrinnet

693 folkeskoleelever til Science Dag bag computerskærmen

Sjove forsøg, vilde eksperimenter, ild, røg og cola i store mængder er blot nogle af ingredienserne på vores og Horsens Ungdomsskoles online Science Dag for mellemtrinnet på folkeskoler i Horsens Kommune, som løb af stablen i denne uge. 

 

Normalt laver Horsens Ungdomsskole mange forskellige aktiviteter for unge i Horsens Kommune, bl.a. UNG fester, camps, rejser, et varieret udbud af fritidsaktiviteter og ikke mindst sommerferieaktiviteter. Næsten alt er dog sat i bero grundet COVID-19. Derfor afholdte vi i fællesskab i denne uge online Science Dag for mellemtrinnet på alle folkeskoler i Horsens Kommune, hvor flere end 650 elever deltog bag computerskærmen.

 

”Det giver rigtig god mening for Ungdomsskolen at vi på denne måde kan bruge vores erfaring og store netværk til gavn for eleverne i skoletiden. Vi har mødt stor opbakning til de online aktiviteter, der har været afholdt for skoleeleverne. F.eks. så over 750 elever med, da Silas Holst holdt foredrag”, fortæller Therese Røgind-Bach, afdelingsleder i Horsens Ungdomsskole.

 

Inspirerende online workshops

Programmet til Science Dag bestod af to workshops. På den første kunne eleverne opleve Kåre og Emils store Videnskabsshow. De to kendes af de fleste bedst som værter på Store Nørd på DR Ultra, men i denne uge var det skoleeleverne i Horsens, der fik glæde af de dygtige værter.

 

På opdagelse i eget køkken: Forsøg og eksperimenter med dagligvarer

”Det var rigtig godt med noget anderledes undervisning. Eksperimenterne var seje og lidt vilde, især det med ild. Kåre og Emil var også ret sjove, så vi grinte meget”.

Sofie Byrial Tomhav, 4.b på Lundskolen.

På dagens anden workshop med Rasmus Bro fra Kodelaboratoriet, fik eleverne mulighed for at arbejde med spildesign og programmering, sådan at de efterfølgende selv kan designe et computerspil. 

 

Spændende og faglig relevant undervisning

Intentionen med Science Dagen er at bidrage med spændende og faglig relevant undervisning, der komplimenterer alle de utrolig gode tiltag, som lærerne allerede arbejder med.

 

”COVID-19 har betydet, at vi har sadlet om og gentænkt mange af vores aktiviteter, så vi fortsat understøtter interessen for science blandt de unge i vores lokalområde. Her er Science Dag et godt eksempel, hvor vi har mulighed for at nå ud til en stor gruppe unge bag computerskærmen”, siger Katrine Læssøe Mikkelsen, som er ansvarlig for uddannelsesaktiviteter i Insero Horsens.

 

I forrige uge afholdte vi i samarbejde med Horsens Ungdomsskole Science Dag for udskolingen, hvor flere end 2.000 elever deltog. På baggrund af den positive respons til de foreløbigt to afholdte Science Dage forventer vi at afholde flere online aktiviteter i fællesskab i fremtiden.

Flere online aktiviteter

Mangler du inspiration til online undervisningen?

 

Vi har udviklet flere online aktiviteter og forløb, som du kan bruge i din online undervisning. F.eks. har vi aktiviteten ''Tingfinder - ligesom Pippi'', som passer til indskolingen og mellemtrinnet.