Rejsegilde på Horsens’ campus-byggeri

Efter to års byggeri har Campus Horsens nået en vigtig milepæl, når byggeriet d. 29. maj kan markere rejsegildet for VIA University College og Innovationshuset. Grundet coronasituationen bliver det dog uden fest, da forsamlingsforbuddet ikke gør det muligt at samles.

 

Når VIA University College og Innovationshuset står færdig om et år, kommer det til at rumme 27 forskellige uddannelser samt de forskningscentre og øvrige aktiviteter, som VIA og Insero i dag har på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens. Der er i alt tale om ca. 3.700 studerende og 350 medarbejdere, der vil få deres daglige gang på campussen.

 

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, ser frem til, at Horsens meget snart kan indvie et uddannelsescenter, som får meget stor betydning for kommunens udvikling de kommende mange år:

 

"Med det nye VIA Campus Horsens og Innovationshuset får vi skabt et unikt studie- og innovationsmiljø, der kommer til at spille en afgørende rolle i at bevare Horsens som en af Danmarks stærkeste uddannelsesbyer. Det nye campus vil fastholde og udvikle et stærkt uddannelsesmiljø, og det vil samtidig skabe et enestående liv i Horsens midtby", siger Peter Sørensen.

 

De mange studerende og medarbejdere glæder sig til at indtage byggeriet.

 

"Først og fremmest glæder vi os til snart at indtage det flotte nye byggeri og give det liv og miljø. De topmoderne uddannelsesfaciliteter og den helt centrale placering tæt på banegården og busstationen i Horsens vil gøre det endnu mere attraktivt for unge at studere på VIA i Horsens. Derfor vil vi få lettere ved at rekruttere nye studerende, og samtidig vil de unikke uddannelsesfaciliteter give de studerende endnu bedre fagmiljøer at dygtiggøre sig i. Jeg glæder mig også over de synergieffekter, det tætte naboskab med andre uddannelsesstationer, Insero og Vitus Bering Innovation Park vil give de studerende", siger rektor for VIA University College Harald Mikkelsen.

 

Meget at fejre – men ingen fest
At rejsegildet ikke kunne afholdes med taler og festligholdelse, er ikke blot en skuffelse for håndværkerne, men også for bygherrerne, der gerne ville have brugt lejligheden til at takke dem, for deres store indsats.

 

"Et rejsegilde er håndværkernes fest, og jeg vil gerne takke alle involverede parter for det foreløbige flotte stykke arbejde. Dette byggeri har potentiale til at blive et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder - ikke bare i Horsens men hele området. Jeg ser frem til at opleve omgivelserne summe af liv når studerende, iværksættere og virksomheder flytter ind", siger Hanne Blume, bestyrelsesformand i Insero Horsens.

 

Alle håndværkere har modtaget en gave fra bygherrerne som anerkendelse af deres arbejde.

 

Transformation af Horsens

VIAs nye byggeri på Campus Horsens bliver på godt 27.000 m2 og udformes som tre forbundne bygninger i fire og fem etager samt en mindre bygning i to etager indeholdende laboratorier og værksteder. Dertil kommer et 16-etagers innovationshus, hvor VIA skal benytte de nederste otte etager. De øverste otte etager på 5.000 m2, skal bruges af Insero og Vitus Bering Innovation Park, som VIA og Insero vil drive i samarbejde for at understøtte blandt andet iværksættere.

 

"Udviklingen af det bynære campus-område i Horsens er sket som led i en større transformation af Horsens Midtby, der ikke blot kræver kompetencer indenfor byggeri men også en fleksibel og løsningsorienteret håndtering. Et godt samarbejde mellem os, kommune og bygherrer er nødvendigt i den slags sager, og vi vil derfor gerne takke for den velvilje, vi har mødt fra alle sider", siger Torben Modvig, CEO CASA A/S.

 

SoSu-skolen, der også befinder sig på campus, står allerede færdig. De resterende, igangværende byggerier afleveres i maj og juni 2021.