Robotterne kommer til Winter Science Camp

Robotterne kommer til Winter Science Camp

Søndag til onsdag i vinterferien samledes 34 naturfagsinteresserede unge i alderen 13-18 år til Winter Science Camp. Her mødte de robotter, fik smag for programmering, nørdede med LEGO Mindstorm og dissekerede alt fra fugl til fisk.

 

For andet år i træk afholdt Insero Horsens og ungdomsskolerne i Hedensted, Horsens og Vejle Winter Science Camp for unge mellem 13 og 18 år, som har en kreativ designer, nysgerrig opfinder, innovativ programmør eller en dygtig kemiker gemt i maven. Campen blev afholdt på Kragelund Efterskole i Løsning.

 

I år var der særligt fokus på robotter, hvordan vi alle er omgivet af teknologi i vores hverdage, og ikke mindst hvordan teknologien og robotterne kommer til at transformere fremtidens arbejdsmarked. Derfor var de unge i tirsdags på besøg hos virksomheden Kærgaard A/S fra Hedensted, som er specialister i at producere vaskeægte robotter til industri, sygehuse og produktion. Efterfølgende besøgte de den nye uddannelse til automationsteknolog, der giver adgangskort til robotternes verden.

 

”Det har været spændende at komme ud på en uddannelse og en virksomhed og se, hvad robotter bliver brugt til. På min skole har jeg tidligere prøvet at programmere LEGO Mindstorm, hvilket jeg syntes var vildt sjovt, så derfor tilmeldte jeg mig campen, da jeg så opslaget i Hedensteds Ungdomsskoles tilbudskatalog”, siger Benedikte Christiansen, der til dagligt går i 7. klasse på Hedensted Skole, og var på Science Camp for første gang.

 

Samarbejde og læring

Tirsdagen forsatte i højt humør med en hæsblæsende kædereaktion, da de unge selv skulle udforske programmering af robotter og i samarbejde skabe en kædereaktion, der fik robotterne til bl.a. at skubbe, trække og kaste nogle klodser fra en ende af et lokale til den anden.

 

”Jeg er overrasket over hvor meget samarbejde det kræver, men da vi hurtigt har fået et godt fællesskab på campen, så gik det fint med at løse udfordringen”, forsætter Benedikte Christiansen.

 

De øvrige dage foregik på Kragelund Efterskole og bød på masser af workshops, hvor de unge kunne fordybe sig i bl.a. programmering af hele spilunivers, skabe Virtual Reality, bygge sorteringsmaskiner og slikautomater med LEGO Mindstorm samt eksperimentere med bakterier og endda dissekere rigtige dyr, som Aarhus Universitet havde doneret til formålet.

 

”Selvom det er tredje gang jeg er på science camp, så lærer jeg noget nyt hver gang, som jeg også kan bruge i skolen. Den sociale dimension er også vigtig for mig, og jeg nyder at komme på campen, for her er det fedt at være en nørd, fordi man kan nørde igennem med andre nørder, som deler ens interesser”, siger Martin Mouridsen, der til dagligt går i 1.g på Learnmark HTX.

 

Campleder Sine B. Martinussen, som til dagligt er konsulent ved Insero, er glad for den store interesse og engagement fra de unges side.

 

”Vi er glade for at så mange unge fra vores lokalområde vælger at bruge halvdelen af deres vinterferie på at deltage i campen. Rigtig mange børn, unge og voksne bruger i dag passivt teknologi, bl.a. når de skal underholdes. På Winter Science Camp giver vi de unge mulighed for at indgå i en proces, hvor de selv er skabende f.eks. når de løser Engineering-udfordringer eller skaber deres eget computerspilunivers,” fortæller Sine B. Martinussen.

 

Bag Winter Science Camp er foreningen Insero Horsens samt de lokale ungdomsskoler i Horsens, Hedensted og Vejle.

 

Alt i alt en vinterferie med fokus på naturvidenskab og teknologi som alle nysgerrige hjerner kreativt kunne udforske. Næste gang der afholdes Science Camp er d. 4.-8. august, hvor Summer Science Camp finder sted.