Salg af batteridrevne biler: Finland nu på niveau med Danmark

Salg af batteridrevne biler: Finland nu på niveau med Danmark

15.771 nye batteridrevne biler har ramt de Nordiske veje i tredje kvartal af 2016. Som et resultat er den samlede bestand steget med 45% de første ni måneder af 2016. Stigningen er primært baseret på nye rekordsalg i Norge, Sverige og Finland. Desuden har Danmark haft sit bedste salg siden fjerde kvartal sidste år, og derudover er Finland nået op på samme niveau som Danmark.

 

Salget af elbiler og plugin hybrider har sat ny rekord for det tredje kvartal af 2016, og nu er der mere end 145.000 elbiler på vejene i de Nordiske lande. Dette er offentliggjort i den nyeste udgave af industri-publikationen Insero Quarterly, som præsenterer den seneste udvikling i salget af batteridrevne biler i de Nordiske lande. En interessant ting at bemærke er introduktionen af den nye Tesla Model X i tredje kvartal, som har påvirket salget positivt i de Nordiske lande:

 

”Sammenlignet med samme periode sidste år har SUV-segmentet vist en salgsstigning på 38% i tredje kvartal af 2016, hvilket primært skyldes registreringen af den nye Tesla Model X i Norge og Sverige”, forklarer Søren Bernt Lindegaard, konsulent ved Insero.


I alt blev der solgt 967 af Tesla Model X i de Nordiske lande i tredje kvartal af 2016, hvor det norske og svenske marked dominerede salget med henholdsvis 601 og 129 solgte biler i september. På trods af dette, er salget af Tesla Model S dog faldet med 39%, hvilket indikerer en kannibalisering blandt Tesla modellerne.

 

Norge fortsætter med at dominere det Nordiske marked
Det norske elbilmarked er fortsat voksende, og har endnu engang leveret sit bedste kvartal nogensinde. Men, hvis man følger trenden fra de første tre kvartaler i 2016, ser det dog ud til, at salget af elbiler stabiliserer. Norge fortsætter med at repræsentere 75% af det totale salg af batteridrevne biler i de Nordiske lande.

 

Sverige og Finland har også haft deres bedste kvartal nogensinde. Begge lande har solgt flere elbiler i 2016, end hvad der blev solgt i hele 2015. Plugin hybrider fortsætter med at være populære i Sverige, og udgør 77% af det svenske marked.


Finland har mere end fordoblet sit salg i de første tre kvartaler af 2016, sammenlignet med samme periode i 2015 og har oplevet en vækstrate på 105%. Det finske marked er også drevet af plugin hybrider, hvilket udgjorde mere end 84% af salget i tredje kvartal.

 

Salg i Danmark steget med 154% sammenlignet med sidste kvartal
Danmark oplevede en stagnering i salget af elbiler i de første to kvartaler i 2016, men er nu i tredje kvartal vendt tilbage til et anstændigt niveau. Salget i de første tre kvartaler er samlet faldet med tæt på 20%, sammenlignet med samme periode sidste år. Dog er dette stadig en væsentlig forbedring, sammenlignet med andet kvartal af 2016. Derudover har danske politikkere diskuteret muligheden for at introducere et afslag på nye grønne biler på op til 40.000 kr. for de første 100 elbiler solgt til private kunder. Sådan et initiativ forventes at positivt påvirke salget i Danmark.

 

Insero Quarterly: De seneste markedsindsigter hvert kvartal
Er du interesseret i at holde dig på forkant med udviklingen på det nordiske elbilmarked i form af den seneste salgsstatistik og de nyeste tendenser? Så tilmeld dig et gratis abonnement på branchepublikationen Insero Quarterly og få den sendt direkte til din mailboks. Publikationen er også tilgængelige ved kontakt til Søren Bernt Lindegaard på sban@insero.com eller Jens Christian Morell Lodberg Høj på jclh@insero.com.