Salg af elbiler når nye rekorder i nordiske lande

Salg af elbiler når nye rekorder i nordiske lande

2017 fortsætter med at sætte nye rekorder i salg af batteridrevne biler i Norden. Juni er den bedst sælgende måned nogensinde og med et rekordsalg på 18.777 bringer andet kvartal den samlede bestand op på 199.815 batteridrevne biler på vejene i de Nordiske lande. Samtidig ses en markant opjustering af antallet af ladestandere i Sverige og Norge fastholder det høje salgstal for andet kvartal i træk.

 

Salget af elbiler og plug-in hybrider i Norden rundede 18.777 i det andet kvartal af 2017. Det betyder, at der nu er 199.815 ladbare biler på tværs af de nordiske lande. Dette er offentliggjort i den nyeste udgave af industri-publikationen Insero Quarterly, som præsenterer den seneste udvikling i salget af batteridrevne biler i de Nordiske lande. Interessant er det at bemærke, at plug-in hybridbilerne fortsat bliver mere og mere populære. I Sverige, Finland og Danmark er plug-in hybriden allerede den fortrukne batteridrevne biltype, mens populariteten fortsat vokser i Norge.

 

”Vi ser en markant vækst i PHEV segmentet som nu har tre modeller, der sælger over 1.000 biler i kvartalet. Dette skyldes i høj grad, at flere og flere interessante modeller nu kommer som plugin hybrider”, siger Jens Christian Morell Lodberg Høj, Chief Innovator ved Insero.

 

Med 1.256 solgte biler blev Mitsubishi Outlander den bedst sælgende PHEV i andet kvartal med 8,78% af det samlede EV salg på tværs af de nordiske lande. De to andre PHEV bilmodeller, som har solgt over 1.000 biler i kvartalet, er Volkswagen Golf GTE og Volkswagen Passat GTE. Volkswagen E-Golf blev til gengæld den bedst sælgende EV med 1.740 solgte biler, hvilket betyder, den udgør 9,55% af det samlede EV salg i Norden.

 

Finland lægger afstand til Danmark

Den norske fremmarch på elbilmarkedet er fortsat i ufortrødent tempo med et salg på 13.860 batteridrevne biler svarende til 73,8% af det samlede nordiske salg i andet kvartal. Sverige bibeholder sin andenplads med 21,7%, imens Finland overhaler Danmark. Med en stigning på 10,7% sælger Finland 688 batteridrevne biler, hvor det danske marked sælger 150 stk. svarende til 0,8% af det samlede salg.

 

”Den positive udvikling i Finland er drevet af, at priserne på PHEV’ere er blevet konkurrencedygtige i premium segmentet og at flere offentlige organisationer begynder at indkøbe elbiler. I Danmark afventer vi fortsat effekten af ændringen i registreringsafgiften. Dette skyldes bl.a. leveringstiden på elbiler, således har eksempelvis Hyundai meldt udsolgt af deres første leverance af Ioniq, men dette ser vi først i Q3, når bilerne kommer til landet”, siger Jens Christian Morell Lodberg Høj.

 

Markant stigning i udrulning af infrastruktur i Sverige

Generelt er der en positiv fremgang i udrulningen af infrastruktur på tværs af de nordiske lande, dog er det bemærkelsesværdigt, at Sverige i andet kvartal af 2017 øger antallet af ladestandere med 24,9% og dermed har en bestand af ladestandere på 3.563 i alt. I Norge er der i dag 9.052 ladestandere, mens der i Danmark og Finland er henholdsvis 2.546 og 929.

 

”I Sverige har flere operatører fået øjnene op for markedets vækst, hvilket har resulteret i markant flere ladestandere og mere konkurrence, hvilket er med til at skabe endnu bedre vilkår for elbilejerne i landet”, slutter Jens Christian Morell Lodberg Høj.

 

Om Insero Quarterly

Er du interesseret i at holde dig på forkant med udviklingen på det nordiske elbilmarked i form af den seneste salgsstatistik og de nyeste tendenser? Tilmeld dig et gratis abonnement på branchepublikationen Insero Quarterly her og få den sendt direkte til din mailboks. Publikationen er også tilgængelig ved kontakt til Jens Christian Morell Lodberg Høj på jclh@insero.com.

 

I hver publikation udvælger vi et emne inden for e-mobilitet, som vi zoomer ind på i Insero Quarterly’s temasektion. I dette kvartals udgave af Insero Quarterly kan du møde medlemsvirksomhederne af den Nordiske Delegation, som sammen deltager i the Electric Vehicle Symposium & Exhibition (EVS30) til oktober.