Skoleelever blev ingeniører for en dag

Skoleelever blev ingeniører for en dag

25 elever fra 8. klasse på Sct Ibs Skole i Horsens blev torsdag den 5. november introduceret til forskellige ingeniørfagligheder i forbindelse med Engineering Day på VIA Campus Horsens.

’Pakken er på vej’ var overskriften for dagen, hvor Insero og studerende fra VIAs ingeniøruddannelser introducerede eleverne for et ingeniørfagligt mindset og gav dem til opgave at designe og udvikle løsningsforslag til, hvordan man konkret transporterer et produkt fra en producent til en slutbruger.

Spændende med en kreativ opgave
En af de elever som deltog i Engineering Day var Sarah Ege Rosenmeyer, som var glad for at den opgave eleverne skulle løse, var både udfordrende og gav dem en mulighed for at arbejde kreativt:

”Det er sjovt med den her opgave, fordi vi kommer lidt væk fra skolen og får andre lærere. Jeg synes, at det er en spændende opgave, fordi der er mange løsningsmuligheder og fordi vi selv får lov til at lege med det”, forklarer Sarah Ege Rosenmeyer og fortsætter:

”Jeg kan godt lide, at vi får lov til at arbejde kreativt. Og selvom der er mange måder at løse problemstillingen på, har vi egentlig ikke haft svært ved at blive enige om i hvilken retning vi skulle arbejde i vores gruppe”.

 

Eleverne lærer at tænke i helheder
Claus Skyum er naturfagslærer for Sarah og hendes klassekammerater, og han var begejstret for de fysiske rammer og muligheder Insero’s Engineering Lab gav eleverne på dagen:

”Her får eleverne mulighed for at arbejde med flere forskellige materialer end vi har rådighed til hverdag. Og jeg kan mærke på eleverne, at de nyder at arbejde i et rigtigt laboratorium”, siger Claus Skyum og uddyber:

”En dag som i dag lærer eleverne at tænke i helheder. De lærer at dele ideer og samarbejde med hinanden og de lærer, hvordan man kommunikerer sin plan ud til andre. De har vist, at de er gode til at inspirere og udfordre hinanden og at de formår at drage forskellige teknologier ind i deres løsninger”.

Vil skærpe de unges interesse for naturvidenskab
Insero Horsens står bag en række aktiviteter, der støtter op om at øge unges interesse for naturvidenskab, blandt andet Engineering Day. Så for Katrine Læssøe Mikkelsen, ansvarlig for uddannelsesaktiviteter i Insero Horsens, er det vigtigt at Engineering Day er med til at introducere skoleeleverne for nogle aktuelle udfordringer:

”Til Engineering Day giver vi eleverne inspiration til, hvordan de gennem deres naturfaglige viden kan være med til at løse virkelige problemer. Det giver dem en forståelse for, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør og hvilke virkelige udfordringer, de kan være med til at løse i fremtiden”.

 

Netop forståelsen af hvordan man angriber en problemstilling og hvilke processer man skal igennem, før man når frem til en løsning, var en af de ting Alexandria Hansen, studerende på VIAs Global Business Engineering-uddannelse og medunderviser til Engineering Day, prioriterede at lære eleverne:

”Jeg har forsøgt at få dem til at tænke som ingeniører, at være nysgerrige, tænke i løsninger, tænke kreativt og åbne op for forskellige muligheder. Og jeg synes eleverne var hurtige til at ’fange den’ og de var rigtig gode til at stille spørgsmål. Så nu har de taget det første skridt i i retning af at få et mindset som en rigtig ingeniør”, slutter Alexandria Hansen med et smil.


I alt 126 elever fra ottende klassetrin på Sct Ibs Skole, kommer over fem forskellige dage til at deltage i Engineering Day.